Νέες υποτροφίες σε πρωτοετείς φοιτητές από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Νέες υποτροφίες σε πρωτοετείς φοιτητές από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Υποτροφίες: Τη χορήγηση 4 νέων υποτροφιών σε ισάριθμους Μεσσήνιους νεοεισαχθέντες φοιτητές αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Μητρόπολης Μεσσηνίας, στην πρόσφατη συνεδρίασή του υπό τον μητροπολίτη Χρυσόστομο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι νέοι υπότροφοι είναι 4 οικονομικά αδύναμοι φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι σπουδάζουν σε διάφορα πανεπιστημιακά τμήματα της Ελλάδος και οι οποίοι θα λαμβάνουν 300 ευρώ κάθε μήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Οι υποτροφίες θα δοθούν στους 4 φοιτητές στις 13 Νοεμβρίου, στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής μετά το πέρας της θείας λειτουργίας.


Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Από το 2010, πρώτο έτος λειτουργίας του Ταμείου, έχουν χορηγηθεί συνολικά 68 υποτροφίες, ενώ μέχρι σήμερα συνεχίζουν να λαμβάνουν υποτροφία 29 φοιτητές και φοιτήτριες. Το ποσό το οποίο έχει διατεθεί από το ίδρυμα ανέρχεται στα 700.000 ευρώ, ενώ επιπλέον των υποτροφιών -όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση- “ένα σημαντικό ποσό έχει διατεθεί ως έκτακτο φοιτητικό βοήθημα σε 110 φοιτητές της Μεσσηνίας”.

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση του ιδρύματος εκφράζονται ευχαριστίες “και για την εφετινή οικονομική ενίσχυση, προς α) το Ιδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου για την μεγάλη οικονομική προσφορά τους, β) τον πρόεδρο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του μητροπολιτικού ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, γ) το Διοικητικό Συμβούλιο του προσκυνήματος «Παναγία η Ελεήστρια» Κορώνης, δ) το Διοικητικό Συμβούλιο του προσκυνήματος «Παναγία Σγράπα» Πυλίας, ε) τον εφημέριο και τα μέλη της Επιτροπής του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας, και στ) όλους τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά ενισχύοντας τους σκοπούς του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας”.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr