Ξεκίνησαν οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ για το Μηνιαίο Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ ύψους 380 ευρώ!

Ξεκίνησαν οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ για το Μηνιαίο Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ ύψους 380 ευρώ!

Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥΤα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας ενημερώνουν τους φοιτητές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ πως ξεκινούν αύριο Τρίτη, 19/6/2018 οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ για την παροχή του Μηνιαίου Φοιτητικού Επιδόματος ΙΚΥ 2017-2018.

Οι υποψήφιοι οφείλουν, το αργότερο έως την Τρίτη, 03/07/2018, ώρα: 16:00, να υποβάλλουν αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή (οριστική υποβολή), με συμπληρωμένα όλα τα υποχρεωτικά πεδία και χωρίς καμία παράλειψη, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος.


Το ΙΚΥ προκηρύσσει τουλάχιστον 3.685 θέσεις προπτυχιακών υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, οι οποίες αποσκοπούν στην υποστήριξη φοιτητών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους, και στη διασφάλιση ισότιμης συμμετοχής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προσώπων που ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ), βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων.

Οι υποτροφίες (φοιτηιτκό επίδομα ΙΚΥ) χορηγείται για διάστημα εννέα (9) μηνών (από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018) σε ημερομηνίες που θα αποφασίζονται από το ΙΚΥ και ανέρχονται σε:

(α) Τριακόσια ογδόντα ευρώ (380,00) Ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν εκτός του τόπου κατοικίας τους και,

(β) Διακόσια (200,00) Ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν στον τόπο κατοικίας τους.

Τα ανωτέρω ποσά είναι μικτά και περιλαμβάνουν τις σχετικές νόμιμες κρατήσεις που ενδεχομένως οφείλονται.

Τι γίνεται αν είμαι δικαιούχος του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος (1.000 ευρώ)

Σε περίπτωση που ο υπότροφος λάβει στεγαστικό επίδομα για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 πριν την αποπληρωμή της υποτροφίας, το επίδομα συμψηφίζεται με την υποτροφία. Αν ο υπότροφος έχει εισπράξει το σύνολο της υποτροφίας, παραιτείται του δικαιώματος είσπραξης στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. 

Ο υπότροφος υποχρεούται να επιστρέψει αμέσως το στεγαστικό επίδομα στην περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, λάβει το στεγαστικό επίδομα και το συνολικό ποσό της υποτροφίας για το ακαδημαϊκό. έτος 2017-2018. Σε αντίθετη περίπτωση, το ποσό που αντιστοιχεί στο στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 θα αναζητηθεί/ανακτηθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Τμήματος/Σχολής του υποτρόφου κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.). 

SOS: Τις Προϋποθέσεις, τα Κριτήρια, τους Δικαιούχους και τα Δικαιολογητικά μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr