Υποτροφίες (2024-2025) σε Έλληνες για Σπουδές στην Ιταλία

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Υποτροφίες (2024-2025) σε Έλληνες για Σπουδές στην Ιταλία

Υποτροφίες: Το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας (MAECI) της Ιταλίας θα χορηγήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 υποτροφίες σε αλλοδαπούς (Έλληνες και Ελληνίδες) για:

  • Μεταπτυχιακές Σπουδές (Laurea Magistrale 2o ciclo). Οι υποτροφίες προσφέρονται για χρονικό διάστημα έως εννέα (9) μηνών.
  • Φοίτηση σε Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης στις Τέχνες, τη Μουσική και το Χορό (AFAM) για υποψήφιους/-ες ηλικίας έως 28 ετών

*Για την αποδοχή στα προγράμματα σπουδών Laura Magistrale 2o ciclo και AFAM ενδεχομένως απαιτείται από τα ίδια τα Ιδρύματα α) επιτυχής εξέταση εισαγωγής και β) προεγγραφή μέσω της πλατφόρμας εδώ.

  • Διδακτορικές Σπουδές (PhD program) για υποψήφιους/-ες έως 30 ετών. Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου και να διαθέτουν τα ακαδημαϊκά προσόντα που έχει θεσπίσει το Πανεπιστήμιο υποδοχής.
  • Έρευνα υπό εποπτεία (progetti in co-tutela) για υποψήφιου/-ες έως 40 ετών. Η έρευνα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ιταλικά ιδρύματα ερευνών, (π.χ. το Ιταλικό Ίδρυμα Ερευνών -CNR, το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας-ISS, το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής-INFN, το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Αστροφυσικής-INAF, το Ιταλικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Προστασίας και Έρευνας-ISPRA), σε ιταλικά δημόσια ή αναγνωρισμένα από το Ιταλικό Υπουργείο Πανεπιστημίων και Έρευνας (MUR) Πανεπιστήμια, Μουσεία και Αρχεία. Αφορά σε υποψήφιους/-ες ηλικίας έως 40 ετών. Απαιτείται η υποβολή ερευνητικού σχεδίου, επιστολής αποδοχής από ιταλικό πανεπιστήμιο/ίδρυμα και στοιχεία επικοινωνίας του/της επόπτη/-τριας
  • Μαθήματα ιταλικής γλώσσας και πολιτισμού. Αφορά σε υποψήφιους/-ες ηλικίας έως 28 ετών, με ελάχιστο επίπεδο γλωσσομάθειας της ιταλικής Α2, οι οποίοι/-ες ήδη παρακολουθούν πρόγραμμα ιταλικής σε πανεπιστήμιο ή ιταλικό μορφωτικό ινστιτούτο

Οι υποτροφίες 1,2,3 και 4 χορηγούνται για το διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως 31 Ιουλίου 2024. Η υποτροφία 5 χορηγείται για το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2025.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικά, διαθέσιμη κατά την εγγραφή τους στην πύλη του Study in Italy στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://studyinitaly.esteri.it

Οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν έως τις 14 Ιουνίου 2024, 2 μ.μ. CET.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να απευθύνονται:

α) στο Γραφείο Προώθησης της ιταλικής γλώσσας και εκδόσεων, διεθνοποίησης πανεπιστημίων και υποτροφιών του Υπουργείου Εξωτερικών & Διεθνούς Συνεργασίας στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

β) στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, τηλ. 210 524 26 46/74, email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.