ΙΚΥ: Πρόγραμμα υποτροφιών σε φοιτητές Νομικής ύψους 4 χιλιάδων ευρώ έκαστη / ΑΙΤΗΣΗ

ΙΚΥ: Πρόγραμμα υποτροφιών σε φοιτητές Νομικής ύψους 4 χιλιάδων ευρώ έκαστη / ΑΙΤΗΣΗ

Υποτροφίες: Τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν πως ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα υποτροφιών στη μνήμη του διακεκριμένου νομικού, καθηγητή της Νομικής Σχολής Κωνσταντίνου Κεραμέως.

Ο πατέρας της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21/4/1937. Ήταν ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Πιο αναλυτικά, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, σε εφαρμογή της με αριθμ. 106910/Z1/5-9-2022 Υπουργικής Απόφασης: «Υποτροφίες στη μνήμη Καθηγητή Κωνσταντίνου Δ. Κεραμέως» (ΦΕΚ αρ.4666/B’/5-9-2022), ανακοινώνει την προκήρυξη δεκαπέντε (15) υποτροφιών μεταπτυχιακού επιπέδου στον τομέα της Νομικής Επιστήμης στη μνήμη του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δ. Κεραμέως.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Οι υποτροφίες χορηγούνται σε μεταπτυχιακούς/ες φοιτητές/ήτριες Νομικών Σχολών που είναι εγγεγραμμένοι/ες κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 στα κατωτέρω προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών και έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία κατά τη διαδικασία εισαγωγής, ως ακολούθως:

(α) πέντε (5) υποτροφίες σε Μεταπτυχιακούς Φοιτητές της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πρόγραμμα «Πολιτική Δικονομία και Εργατικό Δίκαιο» με ειδίκευση στην Πολιτική Δικονομία,

(β) πέντε (5) υποτροφίες σε Μεταπτυχιακούς Φοιτητές της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πρόγραμμα «Αστικό, Αστικό Δικονομικό και Εργατικό Δίκαιο» με ειδίκευση στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο και

(γ) πέντε (5) υποτροφίες σε Μεταπτυχιακούς Φοιτητές της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο πρόγραμμα «Αστικό Δίκαιο, Αστικό Δικονομικό Δίκαιο και Ιστορία του Δικαίου και των Θεσμών» με ειδίκευση στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο.

Οι επιμέρους λεπτομέρειες του προγράμματος, καθώς και οι προϋποθέσεις συμμετοχής περιλαμβάνονται στο κείμενο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από ενδιαφερόμενους φοιτητές των προαναφερόμενων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., σε ειδικό έντυπο αίτησης που διατίθεται (στο τέλος του άρθρου), έως την 28-11-2022.

Πληροφορίες παρέχονται στα τηλ. 2103726346, 2103726395 και 2103726327 καθώς και στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                                                

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν την πρόσκληση:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ» ακαδ. έτους 2022-2023

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε εφαρμογή της με αριθμ. 106910/Z1/ 5-9-2022 Υπουργικής Απόφασης: «Υποτροφίες στη μνήμη Καθηγητή Κωνσταντίνου Δ. Κεραμέως» (ΦΕΚ αρ.4666/B’/5-9-2022), προκηρύσσει δεκαπέντε (15) υποτροφίες μεταπτυχιακού επιπέδου στον τομέα της Νομικής Επιστήμης στη μνήμη του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δ. Κεραμέως. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε εξήντα δύο χιλιάδες διακόσια πενήντα ευρώ (62.250€) που καλύπτεται αποκλειστικά με δαπάνες του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός» και χρηματοδοτήθηκε με δωρεές στη μνήμη του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δ. Κεραμέως.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

Οι δεκαπέντε (15) υποτροφίες χορηγούνται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές/ήτριες Νομικών Σχολών ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 (εφεξής «Μεταπτυχιακοί Φοιτητές») ως ακολούθως:

- πέντε (5) υποτροφίες σε Μεταπτυχιακούς Φοιτητές της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (εφεξής «Μεταπτυχιακοί Φοιτητές Ε.Κ.Π.Α.»)

- πέντε (5) υποτροφίες σε Μεταπτυχιακούς Φοιτητές της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (εφεξής «Μεταπτυχιακοί Φοιτητές Α.Π.Θ»)

- πέντε (5) υποτροφίες σε Μεταπτυχιακούς Φοιτητές της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (εφεξής «Μεταπτυχιακοί Φοιτητές Δ.Π.Θ»)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα υποτροφιών έχουν οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές που πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Διαθέτουν ελληνικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

2. Το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 εγγράφηκαν σε ένα από τα κατωτέρω προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών: (α) οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές ΕΚΠΑ στο πρόγραμμα «Πολιτική Δικονομία και Εργατικό Δίκαιο» με ειδίκευση στην Πολιτική Δικονομία· (β) οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές ΑΠΘ στο πρόγραμμα «Αστικό, Αστικό Δικονομικό και Εργατικό Δίκαιο» με ειδίκευση στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο· (γ) οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές ΔΠΘ στο πρόγραμμα «Αστικό Δίκαιο, Αστικό Δικονομικό Δίκαιο και Ιστορία του Δικαίου και των Θεσμών» με ειδίκευση στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο (εφεξής «Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών»)

3. Εφόσον έλαβαν άλλη υποτροφία του ΙΚΥ, έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους.

4. Δεν λαμβάνουν άλλη υποτροφία από οποιαδήποτε άλλη πηγή (δημόσια, ιδιωτική, ευρωπαϊκή, διεθνή) καθ’ όλη τη διάρκεια της υποτροφίας. 

5. Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους, ή να έχουν απαλλαγεί από αυτές ή να έχουν αναβολή κατάταξης που επαρκεί για την ολοκλήρωση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

1. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας (εφεξής «Αιτήσεις») υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ';document.getElementById('cloak4da3ec724ee9f8c10ff6efb521ac1ceb').innerHTML += ''+addy_text4da3ec724ee9f8c10ff6efb521ac1ceb+'<\/a>'; σε ειδικό έντυπο αίτησης που διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας του ΙΚΥ, το αργότερο έως 28/11/2022. Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/1986 ότι τα αναγραφόμενα στοιχεία είναι αληθή και ότι ο Μεταπτυχιακός Φοιτητής πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας της παρούσας πρόσκλησης. Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μόνο μία Αίτηση. Γλώσσα σύνταξης της αίτησης είναι η ελληνική.

2. Οι Αιτήσεις δεν επιδέχονται οποιαδήποτε αλλαγή μετά την οριστική υποβολή τους και συνυποβάλλονται επί ποινή απαραδέκτου με τα εξής δικαιολογητικά σε μορφότυπο φορητού εγγράφου (pdf):

2.1. οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικνύει την κατοχή ελληνικού ΑΦΜ·

2.2. βεβαίωση της αρμόδιας Γραμματείας για την εγγραφή του υποψηφίου στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, όπου αναγράφεται η συνολική βαθμολογία/μόρια που έλαβε κατά την επιλογή του, σύμφωνα με τον Κανονισμό ΠΜΣ (εφεξής «Βεβαίωση Εγγραφής»).

2.3. πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης (για άνδρες υποψηφίους).

3. Απορρίπτονται ως μη επιλέξιμες οι Αιτήσεις που δεν είναι πλήρως ή ακριβώς συμπληρωμένες και/ή δεν συνοδεύονται από οποιοδήποτε των ανωτέρω δικαιολογητικών και εν γένει υποβάλλονται κατά παράβαση των διατάξεων της παρούσας πρόσκλησης ή εκπροθέσμως.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄
ΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ- ΕΠΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

1. Η αρμόδια Υπηρεσία του ΙΚΥ ελέγχει κατ’ αρχάς τη συνδρομή των κριτηρίων επιλεξιμότητας και καταρτίζει Προσωρινό Πίνακα Μη Επιλέξιμων Αιτήσεων, ο οποίος εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΥ και αναρτάται στον διαδικτυακό χώρο του ΙΚΥ

2. Ενστάσεις κατά του Προσωρινού Πίνακα Μη Επιλέξιμων Αιτήσεων, υποβάλλονται προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΥ, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης του στο διαδικτυακό τόπο του ΙΚΥ (www.iky.gr).

3. Μετά την εξέταση των ενστάσεων, καταρτίζεται ο Οριστικός Πίνακας Μη Επιλέξιμων Αιτήσεων, ο οποίος εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και αναρτάται στον διαδικτυακό τόπο του ΙΚΥ (www.iky.gr).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ

1. Από την Υπηρεσία καταρτίζονται τρεις Προσωρινοί Πίνακες Επιλεγέντων και Επιλαχόντων, ήτοι ένας για κάθε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, στους οποίους κατατάσσονται οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΔΠΘ αντιστοίχως, κατά φθίνουσα σειρά, βάσει της βαθμολογίας που αναγράφεται στις Βεβαιώσεις Εγγραφής. Οι εν λόγω Πίνακες εγκρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο του ΙΚΥ(www.iky.gr).

2. Οι υποτροφίες χορηγούνται στους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία για την εισαγωγή τους το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 σε κάθε ΠΜΣ, κατά τα οριζόμενα στον σχετικό κανονισμό του και ειδικότερα:

2.1. στην 728 (B΄ 3506/02.08.2021) απόφαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ «Τροποποίηση του Κανονισμού του εντατικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Πολιτική Δικονομία και Εργατικό Δίκαιο» (Civil Procedure & Labour Law)»·

2.2. στην 21643 (Β΄ 1143/05.04.2019) απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ «Έγκριση κανονισμού του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: “Αστικό Δίκαιο Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου” του τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης»·

2.3. στην 28/48 (Β΄ 3219/22.07.2021) απόφαση της Συγκλήτου του ΔΠΘ «Έγκριση του Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: “Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Αστικού Δικαίου, Αστικού Δικονομικού Δικαίου και Ιστορίας του Δικαίου και των Θεσμών” του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης».

3. Ενστάσεις κατά των ανωτέρω Προσωρινών Πινάκων υποβάλλονται προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΥ, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης τους στο διαδικτυακό τόπο του ΙΚΥ.

4. Μετά την εξέταση των ενστάσεων, καταρτίζονται τρεις Οριστικοί Πίνακες Επιλεγέντων και Επιλαχόντων, οι οποίοι εγκρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο του ΙΚΥ.

5. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο οριζόμενος αριθμός των πέντε (5) υποτροφιών σε οποιαδήποτε από τις τρεις κατηγορίες δικαιούχων (Μεταπτυχιακοί Φοιτητές ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΔΠΘ αντιστοίχως) το Διοικητικό Συμβούλιο δύνανται να μεταφέρει τις κενές θέσεις σε άλλη/ες κατηγορία/ες.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ- ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

1. Στους υποτρόφους χορηγούνται τροφεία σε τριμηνιαία βάση. Το συνολικό ποσό της υποτροφίας ανά υπότροφο ανέρχεται στο ποσό των τεσσάρων χιλιάδων εκατόν πενήντα ευρώ (4.150,00€).

2. Η διάρκεια της υποτροφίας είναι ίση με την διάρκεια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, συμπεριλαμβανομένης της διπλωματικής εργασίας, όπως ορίζεται στον Κανονισμό ΠΜΣ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ΄
ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ- ΟΡΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

1. Οι πέντε (5) πρώτοι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΔΠΘ του αντίστοιχου Οριστικού Πίνακα Επιλεγέντων, καλούνται εντός τακτής προθεσμίας, με τον τρόπο και το περιεχόμενο που ορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο, να υπογράψουν και υποβάλουν σύμβαση υποτροφίας(εφεξής «Σύμβαση»), στην οποία μεταξύ άλλων, αναγράφεται η διάρκεια και ο τρόπος καταβολής της υποτροφίας και προβλέπεται κατ’ ελάχιστο η υποχρέωση να υποβάλλουν στο ΙΚΥ εντός των αντιστοίχως οριζόμενων στη Σύμβαση προθεσμιών: (α) τριμηνιαίες και/ή εξαμηνιαίες βεβαιώσεις της αρμόδιας Γραμματείας ότι τηρούν τις υποχρεώσεις τους από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τον Κανονισμό ΠΜΣ· (β) το Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να ανακαλέσει την υποτροφία εφόσον Μεταπτυχιακός Φοιτητής δεν υποβάλει υπογεγραμμένη τη Σύμβαση, εντός της προθεσμίας και με τον τρόπο που θα οριστεί. Στην περίπτωση αυτή καθώς και σε περίπτωση παραίτησης ή διαγραφής Μεταπτυχιακού Φοιτητή, αντικαθίσταται από τον πρώτο κατά σειρά κατάταξης του Οριστικού Πίνακα Επιλαχόντων, εφόσον τούτο είναι εφικτό.

3. Η υποτροφία καταβάλλεται κατά προτίμηση σε τριμηνιαία βάση κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στη Σύμβαση, υπό την προϋπόθεση ότι ο Μεταπτυχιακός Φοιτητής τηρεί τις υποχρεώσεις από την παρούσα Πρόσκληση και τη Σύμβαση.

4. Το ΙΚΥ είναι υπεύθυνος επεξεργασίας των πληροφοριών που αφορούν στους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές και είναι απαραίτητες για την εκπλήρωση σχετικού καθήκοντος, το οποίο εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον και κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας (άρθρο 6.1.ε ΓΚΠΔ και άρθρο 5 Ν. 4624/2019) ήτοι για τον έλεγχο επιλεξιμότητας και την αξιολόγηση των αιτήσεων, τη χορήγηση των τροφείων, την ανάκτηση τυχόν αχρεωστήτως εισπραχθέντων και γενικότερα για τη διαχείριση των υποτροφιών.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η΄
ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1. Εφόσον διαπιστωθεί -ακόμη και εκ των υστέρων-ότι δεν συντρέχουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας ή ότι ο Μεταπτυχιακός Φοιτητής παραβίασε οποιαδήποτε υποχρέωση από την παρούσα Πρόσκληση και τη Σύμβαση, το ΙΚΥ ανακαλεί την υποτροφία και αναζητεί το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ 133397/Β2/12.08.2016 «Διαδικασία ανάκτησης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών υποτροφιών του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών» (Β΄2628).

2. Οποιαδήποτε λεπτομερειακά ζητήματα ανακύψουν κατά την υλοποίηση του παρόντος προγράμματος υποτροφιών και δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα, ρυθμίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Θ΄
ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Παροχή πληροφοριών ή τυχόν διευκρινίσεις; παρέχονται καθ΄ όλες τις εργάσιμες ημέρες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στα τηλέφωνα 210 3726395 ,346 και 327, καθώς και στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ Κ. Δ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες Υποτροφίες.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr