ΙΚΥ: Μεταπτυχιακές Υποτροφίες στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κεραμέως

ΙΚΥ: Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κεραμέως

Υποτροφίες: Πρόγραμμα υποτροφιών στη μνήμη του διακεκριμένου νομικού, καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνου Κεραμέως.

Ο  πατέρας της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21/4/1937. Ήταν ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα υποτροφιών έχουν οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές που πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Διαθέτουν ελληνικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

2. Είναι εγγεγραμμένοι σε ένα από τα κατωτέρω προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 και ειδικότερα: (α) οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές ΕΚΠΑ στο πρόγραμμα «Πολιτική Δικονομία και Εργατικό Δίκαιο» με ειδίκευση στην Πολιτική Δικονομία· (β) οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές ΑΠΘ στο πρόγραμμα «Αστικό, Αστικό Δικονομικό και Εργατικό Δίκαιο» με ειδίκευση στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο· (γ) οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές ΔΠΘ του προγράμματος «Αστικό Δίκαιο, Αστικό Δικονομικό Δίκαιο και Ιστορία του Δικαίου και των Θεσμών» με ειδίκευση Αστικού Δικονομικού Δικαίου.

3. Εφόσον έλαβαν άλλη υποτροφία του ΙΚΥ, έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους.

4. Δεν λαμβάνουν άλλη υποτροφία από οποιαδήποτε άλλη πηγή (δημόσια, ιδιωτική, ευρωπαϊκή, διεθνή) καθ’ όλη τη διάρκεια της υποτροφίας.

5. Έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους, έχουν απαλλαγεί από αυτές ή έχουν αναβολή κατάταξης που επαρκεί για την ολοκλήρωση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Η διάρκεια της υποτροφίας είναι ίση με την διάρκεια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, συμπεριλαμβανομένης της διπλωματικής εργασίας, όπως ορίζεται στον Κανονισμό ΠΜΣ.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr