Μηνιαία Υποτροφία ύψους 300€ για μεταπτυχιακές σπουδές, πρακτική άσκηση ή επιστημονική δραστηριότητα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Μηνιαία Υποτροφία ύψους 300€ για μεταπτυχιακές σπουδές, πρακτική άσκηση ή επιστημονική δραστηριότητα

Υποτροφίες: Η Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) για την Ελλάδα και την Κύπρο προκηρύσσει θέσεις για υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο ή πρακτική άσκηση/ επιστημονική δραστηριότητα σε ερευνητικό/επιστημονικό ίδρυμα ή φορέα της χώρας. Απευθύνεται σε νέους και νέες με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις και ζωηρό ενδιαφέρον για το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Σημαντικές πληροφορίες:


1. Το ύψος της υποτροφίας ανέρχεται σε 300€ για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και 250€ για τη λοιπή Ελλάδα (τον μήνα).

2. Καλύπτονται μόνο μεταπτυχιακές σπουδές σε δημόσιο πανεπιστήμιο (όχι σπουδές προπτυχιακού/διδακτορικού επιπέδου).

3. Φοιτητές που έχουν ήδη ξεκινήσει τις σπουδές τους μπορούν να κάνουν αίτηση για υποτροφία (για το υπόλοιπο των σπουδών τους).

4. Η ερευνητική / επιστημονική δραστηριότητα σε ερευνητικό οργανισμό / think tank ή άλλο φορέα επιστημονικής φύσης, θα πρέπει να είναι άμισθη προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να δικαιούται υποτροφία από το KAS. Σε αυτή την κατηγορία το επίπεδο σπουδών δεν παίζει ρόλο.

5. Γνωστικά αντικείμενα:

  • Ανθρωπιστικές σπουδές (μεταξύ άλλων γλώσσες, κλασσικές σπουδές, θεολογία, φιλολογία),
  • Νομικά,
  • Διεθνείς Σχέσεις,
  • Δημοσιογραφία,
  • Οικονομικά (ενδεικτικά παραδείγματα).

6. Κριτήρια επιλογής:

  • Ακαδημαϊκές επιδόσεις,
  • πολιτική / κοινωνική δραστηριοποίηση,
  • γνώση ξένων γλωσσών. 

Οι αιτήσεις από ενδιαφερομένους (με τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στις Οδηγίες) γι’ αυτό τον κύκλο υποτροφιών θα πρέπει να κατατεθούν μόνο ηλεκτρονικά μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις των προεπιλεγέντων, ενώ η καταβολή της υποτροφίας στους υποψηφίους που θα επιλεγούν θα ξεκινήσει το Νοέμβριο.

Δείτε παρακάτω την Προκήρυξη και τις Οδηγίες, ενώ την Αίτηση μπορείτε να την κατεβάσετε στο τέλος του άρθρου.

Περισσότερες πληροφορίες: Ελευθέριος Πετρόπουλος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Την Αίτηση Ενδιαφέροντος μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ.

Για να μεταβείτε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος πατήστε εδώ.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr