20 νέες θέσεις για Διδακτορικές Σπουδές (2022-2023) με Υποτροφία στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών

20 νέες θέσεις για Διδακτορικές Σπουδές με Υποτροφία στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών

Υποτροφίες: Είκοσι (20) Νέες Θέσεις για Διδακτορικές Σπουδές στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, πάρα πολλές εκ των οποίων με Υποτροφία, για το εαρινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2022-2023.

Το Τµήµα Χηµικών Μηχανικών του Πανεπιστηµίου Πατρών προκηρύσσει για το εαρινό εξάμηνο του ακαδηµαϊκό έτος 2022-2023 είκοσι (20) νέες θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων (Υ.Δ.), πάρα πολλές εκ των οποίων συνοδεύονται από υποτροφία, στις παρακάτω περιοχές: 


1. Ατμοσφαιρική ρύπανση και κλιματική αλλαγή
2. Κατάλυση, ενέργεια και ηλεκτροχημικές διεργασίες
3. Φαινόμενα μεταφοράς και φυσικές διεργασίες
4. Τεχνολογίες πλάσματος και νανοτεχνολογία
5. Νέα υλικά και επιφάνειες
6. Βιοκαταλύτες, βιοτεχνολογία και περιβάλλον
7. Θεωρία, μαθηματική μοντελοποίηση, μοριακή προσομοίωση και σχεδιασμός υλικών και διεργασιών

Οι υποτροφίες παρέχονται μέσω ερευνητικών προγραµµάτων και η διάρκειά τους είναι από 3 έως 5 έτη. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών θα διατίθενται επιπρόσθετα χρήματα για συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Οι υποψήφιοι διδάκτορες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προχωρημένα μαθήματα και να εκπονήσουν ερευνητικό έργο πολύ υψηλού επιπέδου σ’ ένα εξαιρετικό ακαδημαϊκό και ερευνητικό περιβάλλον.   

Δικαίωμα υποβολής αίτησης, κατά το άρθρο 92 του Ν. 4957/2022, έχουν οι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος που έχει χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή απόφοιτοι προπτυχιακού προγράμματος σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αλλοδαπής, η επιτυχής ολοκλήρωση του οποίου οδηγεί στη χορήγηση ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) σύμφωνα με το άρθρο 78 του Ν.4957/2022. Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν και τελειόφοιτοι των παραπάνω Τμημάτων Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν προσκομίσει Βεβαίωση Περάτωσης των Σπουδών τους το αργότερο μια ημέρα πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της Συνέλευσης του Τμήματος Χημικών Μηχανικών προς επικύρωση του πίνακα των επιτυχόντων. 

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται διαδικτυακά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβληθούν και τη διαδικτυακή πύλη μέσω της οποίας θα γίνει η υποβολή τους, όπως και για το πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών και τη δομή του, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Τμήματος  (www.chemeng.upatras.gr) ή να στείλουν μήνυμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να απευθυνθούν στην παρακάτω διεύθυνση:

Γραμματεία
Τμήμα Χημικών Μηχανικών
Πανεπιστήμιο Πατρών

Αρμόδια υπάλληλος: Χρυσούλα Πυλή
τηλ: +30 2610969500 ή +30 2610969501-3

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr