ΙΚΥ: Υποτροφία σε πτυχιούχους Ιατρικών Σχολών

ΙΚΥ: Υποτροφία 1.500 ευρώ το μήνα σε πτυχιούχους Ιατρικών Σχολών

ΥποτροφίεςΤο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών προκηρύσσει μια (1) υποτροφία με επιλογή, σε αριστεύσαντες πτυχιούχους ιατρικών σχολών, για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο εξωτερικό, με έναρξη από 1 Ιανουαρίου 2023 και μέγιστη διάρκεια 36 μήνες, από τα έσοδα του κληροδοτήματος «Λεωνίδας Νικολαΐδης».

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πτυχιούχοι Ιατρικής με βαθμό πτυχίου «Άριστα» οι οποίοι πληρούν σωρευτικά τις προϋποθέσεις της προκήρυξης. Κριτήριο επιλογής αποτελεί μόνον ο βαθμός πτυχίου.


H προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 25/10/2022. Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται μόνον ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή με εταιρεία ταχυμεταφορών (courier), έως και την 25η/10/2022.

Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης, καθώς και η αίτηση υποψηφιότητας διατίθενται στα συνημμένα αρχεία.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται  στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η προκήρυξη

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΜΙΑΣ (1) ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ «ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ» (ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023)

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 25/10/2022

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών προκηρύσσει μία (1) υποτροφία με επιλογή, σε αριστεύσαντες πτυχιούχους ιατρικών σχολών, για σπουδές διδακτορικής έρευνας στο εξωτερικό, στο τομέα της Ιατρικής, με έναρξη από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, από τα έσοδα του κληροδοτήματος.

Η υπό προκήρυξη θέση υποτροφίας ορίστηκε σύμφωνα με τον όρο της διαθήκης του αείμνηστου Λεωνίδα Νικολαΐδη που προβλέπει: «…προς αποστολήν αριστούχων και απόρων ιατρών, προς μετεκπαίδευσιν και υπό τον όρο επιστροφής των εις Ελλάδα, προς εξάσκησιν του επαγγέλματος επί 15ετίαν τουλάχιστον…».

Η υποτροφία χορηγείται μόνον για φυσική συμμετοχή. Αιτήσεις για σπουδές διδακτορικής έρευνας εξ αποστάσεως ή μερικής παρακολούθησης, δεν γίνονται δεκτές.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄: ΠΟΣΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

  1. Η υποτροφία ανέρχεται σε ακαθάριστο ποσό χίλια πεντακόσια ευρώ (1.500,00€) μηνιαίως.
  2. Επιπροσθέτως, θα καταβληθεί κατ΄ αποκοπή ποσό χιλίων ευρώ (1.000,00€) για έξοδα πρώτης εγκατάστασης στο εξωτερικό.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄: ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

Οι υποψήφιοι/ες:

  1. Διαθέτουν ελληνικό ΑΦΜ.
  2. Δεν έχουν συμπληρώσει το 36ο έτος ηλικίας (έτος γέννησης 1986 και μετά).
  3. Κατέχουν βασικό πτυχίο Ιατρικής ελληνικού ΑΕΙ ή ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής με βαθμό πτυχίου «Άριστα» (8,50 και άνω), με ακρίβεια δύο δεκαδικών ψηφίων.
  4. Κατά το φορολογικό έτος 2020, οι άγαμοι υποψήφιοι είχαν φορολογητέο εισόδημα που δεν υπερβαίνει το ποσό των δεκατεσσάρων χιλιάδων ευρώ (14.000€). Επί εγγάμων υποψηφίων το φορολογητέο εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις είκοσι οχτώ χιλιάδες ευρώ (28.000€). Σε περίπτωση που υποψήφιος είναι εξαρτώμενο μέλος, το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις είκοσι οχτώ χιλιάδες ευρώ (28.000€).
  5. Δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν και δεν θα λάβουν για το χρονικό διάστημα της αιτούμενης υποτροφίας οποιαδήποτε άλλη υποτροφία από δημόσια, ιδιωτική, ευρωπαϊκή ή διεθνή πηγή συμπεριλαμβανομένων των κληροδοτημάτων που διαχειρίζεται το ΙΚΥ ή τρίτοι.
  6. Σε περίπτωση που έλαβαν οποτεδήποτε άλλη υποτροφία του ΙΚΥ, έχουν εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις τους από την αιτία αυτή.
  7. Έχουν εγγραφεί ή έχουν γίνει αποδεκτοί/ες από το Πανεπιστήμιο του εξωτερικού για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής από 1/1/2023.
  8. Δεν είναι ήδη διδάκτορες και δεν εκπονούν άλλη διδακτορική διατριβή στον ίδιο ή σε οποιονδήποτε άλλο επιστημονικό τομέα, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
  9. Έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους πριν την έναρξη της υποτροφίας ή έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές ή έχουν τύχει αναβολής κατάταξης, ο χρόνος της οποίας επαρκεί για το πλήρες διάστημα της υποτροφίας και την ολοκλήρωση της διδακτορικής διατριβής.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄: ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Οι αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται στο ΙΚΥ (Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234, Νέα Ιωνία), ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή εταιρεία ταχυμεταφορών (courier), το αργότερο έως 25/10/2022, συνοδευόμενες από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας δύο όψεων ή διαβατήριο ή άδεια διαμονής σε ισχύ.
  2. Βασικό Πτυχίο Ιατρικής με βαθμό τουλάχιστον «Άριστα» (8,50 και άνω) με ακρίβεια δύο δεκαδικών ψηφίων ελληνικού ΑΕΙ ή ΑΕΙ της αλλοδαπής, συνοδευόμενο από βεβαίωση ισοτιμίας και βαθμολογικής αντιστοιχίας του ΔΟΑΤΑΠ.
    Σε περίπτωση που ο βαθμός πτυχίου ελληνικού ΑΕΙ δεν εκφράζεται με ακρίβεια δύο δεκαδικών ψηφίων θα πρέπει το πτυχίο να συνοδεύεται από πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών με βαθμό πτυχίου.
  3. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος 2020 (Έντυπο Ε1) του/της υποψήφιου, εφόσον δεν είναι έγγαμος/η ούτε εξαρτώμενο μέλος. Εφόσον ο/η υποψήφιος/α είναι εξαρτώμενο μέλος απαιτείται επιπλέον η προσκόμιση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος 2020 (Έντυπο Ε1) του ιδίου και των γονέων του. Εφόσον ο/η υποψήφιος/α είναι έγγαμος/η απαιτείται η προσκόμιση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Έντυπο Ε1) του/της ιδίου/ας και του/της συζύγου έτους 2020.
  4. Πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου έτους 2020 (Εκκαθαριστικό) του/της Υποψήφιου (εφόσον δεν είναι έγγαμος/η ούτε εξαρτώμενο μέλος). Εφόσον ο/η Υποψήφιος/α είναι εξαρτώμενο μέλος, απαιτείται επιπλέον η προσκόμιση Εκκαθαριστικού του/της ιδίου/ας και των γονέων του/της, έτους 2020. Εφόσον ο/η Υποψήφιος είναι έγγαμος/η απαιτείται η προσκόμιση Εκκαθαριστικού του/της ιδίου/ας και του/της συζύγου έτους 2020.
  5. Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης, όταν απαιτείται. Σε περίπτωση που η αναφερόμενη διάρκεια της αναβολής είναι μικρότερη της υποτροφίας, ο υποψήφιος υποβάλει και Υπεύθυνη Δήλωση του Ν 1599/1986 ότι πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις αναβολής για τη συνολική διάρκεια της υποτροφίας. Οι στρατευμένοι μπορούν να υποβάλουν το πιστοποιητικό μέχρι την έναρξη της υποτροφίας.
  6. Υπεύθυνη δήλωση του Ν 1599/1986 ότι ο/η υποψήφιος/α: (α) έλαβε γνώση και αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους της παρούσας προκήρυξης, (β) όλα τα αναφερόμενα στην αίτηση στοιχεία είναι αληθή και πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής του Κεφαλαίου Β' της παρούσας προκήρυξης, (γ) έχει υποβάλει μόνο μία αίτηση υποτροφίας, (δ) δεν υφίστανται/εκκρεμούν συμβατικές υποχρεώσεις του/της στο πλαίσιο άλλης υποτροφίας που έχει οποτεδήποτε λάβει από το ΙΚΥ, (ε) δεν έλαβε, δεν λαμβάνει και δεν θα λάβει για το χρονικό διάστημα της αιτούμενης υποτροφίας οποιαδήποτε άλλη υποτροφία από δημόσια, ιδιωτική, ευρωπαϊκή ή διεθνή πηγή συμπεριλαμβανομένων των κληροδοτημάτων που διαχειρίζεται το ΙΚΥ ή τρίτοι και (στ) δεν κατέχει διδακτορικό τίτλο σπουδών ή δεν είναι εγγεγραμμένος/η σε άλλο διδακτορικό πρόγραμμα σπουδών.
  7. Βιογραφικό σημείωμα βάσει του ευρωπαϊκού προτύπου “Europass”.
  8. Αιτιολογημένη Δήλωση Ενδιαφέροντος έως 2.000 λέξεις με την εξής δομή: (α) Περίληψη, (β) Εισαγωγή, (γ) Θεωρητικό πλαίσιο, (δ) Ερευνητικά ερωτήματα/υποθέσεις εργασίας, (ε) Μεθοδολογία, (στ) Χρονοδιάγραμμα και (ζ) Ενδεικτική βιβλιογραφία της διδακτορικής διατριβής.
  9. Βεβαίωση εγγραφής ή αποδοχής (με ή χωρίς όρους αποδοχής) από Πανεπιστήμιο του εξωτερικού για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής από 1/1/2023, στην οποία θα αναγράφεται το θέμα, ο επιβλέπων, η διάρκεια της έρευνας, η ημερομηνία εγγραφής καθώς και η γλώσσα εργασίας.
  10. Έγγραφα της αλλοδαπής υποβάλλονται επικυρωμένα μαζί με επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.
  11. Οπτικοηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης (USB) με την αίτηση του υποψηφίου σκαναρισμένη και συνοδευόμενη από τα προαναφερόμενα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
  12. Το ΙΚΥ αναζητεί υποχρεωτικά αυτεπαγγέλτως «Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄: ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

  1. Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων και τον έλεγχο επιλεξιμότητας θα αναρτηθεί πίνακας των υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις της Προκήρυξης καθώς και πίνακας των υποψηφίων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.
  2. Ως κριτήριο για τη μοριοδότηση των υποψηφίων λαμβάνεται μόνον ο βαθμός πτυχίου του υποψηφίου.
  3. Μετά το πέρας της μοριοδότησης καταρτίζεται και ανακοινώνεται πίνακας αποτελεσμάτων κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά. Σε περίπτωση ισοβαθμίας επιλέγεται ο υποψήφιος με το χαμηλότερο φορολογητέο εισόδημα (εάν το φορολογητέο εισόδημα είναι το ίδιο θα διενεργηθεί κλήρωση).
  4. Ένσταση κατά του αποτελέσματος της επιλογής επιτρέπεται εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερολογιακών ημερών, η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησης των πινάκων υποψηφίων υποτρόφων και αποστέλλεται ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, ή με εταιρεία ταχυμεταφορών (courier), στα Γραφεία του ΙΚΥ (Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234, Νέα Ιωνία).
  5. Ενστάσεις κατά της παρούσας πρόσκλησης και της διαδικασίας αξιολόγησης, δεν γίνονται αποδεκτές.
  6. Σε περίπτωση διαγραφής ή παραίτησης επιλεγέντος υποψηφίου πριν την έναρξη της υποτροφίας, επιλέγεται ο/η επόμενος/η κατά σειρά κατάταξης υποψήφιος/α.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄: ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ - ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ -

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. Οι υπότροφοι ανακηρύσσονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ, υπό τον όρο έγκρισης από την εποπτεύουσα αρχή.
  2. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη της υποτροφίας είναι η σύναψη σύμβασης υποτροφίας μεταξύ του ΙΚΥ και του/της υποτρόφου, με βάση τους όρους της παρούσας πρόσκλησης, στην οποία εξειδικεύονται οι υποχρεώσεις του/της και περιγράφονται ο σκοπός, η διάρκεια, οι όροι, τα ενδιάμεσα και τελικά παραδοτέα, το ποσό και ο τρόπος καταβολής της υποτροφίας.
  3. Πριν την υπογραφή της σύμβασης και της έναρξης καταβολής της υποτροφίας, οι επιλεγέντες/είσες υποψήφιοι/ες εντός της προθεσμίας και με τον τρόπο που θα τους υποδειχθεί από το ΙΚΥ (ταχυδρομικά και/ή ηλεκτρονικά) οφείλουν να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά. Άλλως οι υποψήφιοι διαγράφονται από τον Πίνακα Κατάταξης και τη θέση τους καταλαμβάνουν οι επόμενοι/ες κατά σειρά κατάταξης υποψήφιοι/ες. Ειδικότερα οφείλουν να προσκομίσουν:

α) Βεβαίωση εγγραφής του Πανεπιστημίου του εξωτερικού, με αναφορά στο θέμα, τη γλώσσα σύνταξης και τη διάρκεια της διατριβής, τον/την επιβλέποντα/ουσα καθηγητή/ήτρια και την ημερομηνία εγγραφής ως υποψήφιου/ας διδάκτορα.

β) Οι δημόσιοι υπάλληλοι (μόνιμοι ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) απόφαση ή βεβαίωση χορήγησης τουλάχιστον μονοετούς άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης, με δυνατότητα ανανέωσης.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄: ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

  1. Η καταβολή της υποτροφίας αρχίζει σε κάθε περίπτωση μετά την 01.01.2023 και ειδικότερα από την άφιξη του υποτρόφου στην αλλοδαπή και την έναρξη του διδακτορικού προγράμματος σπουδών.
  2. Προς απόδειξη της ημερομηνίας άφιξης, ο υπότροφος αποστέλλει στο ΙΚΥ εντός της προθεσμίας που θα ορισθεί, σχετική βεβαίωση του Πανεπιστημίου της αλλοδαπής.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ΄: ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

  1. Η υποτροφία διέπεται από τους όρους της σύμβασης, της παρούσας προκήρυξης και της κείμενης νομοθεσίας.
  2. Η υποτροφία καταβάλλεται εφόσον επαρκούν τα κονδύλια του Κληροδοτήματος και υπό την προϋπόθεση ότι ο/η υπότροφος παρουσιάζει ικανοποιητική πρόοδο και εν γένει πληροί τους όρους της υποτροφίας και τηρεί τις υποχρεώσεις του/της.
  3. Το ΙΚΥ δύναται να ανακαλεί ή να διακόπτει οποτεδήποτε τη χορήγηση υποτροφίας, αν διαπιστωθεί -ακόμη και εκ των υστέρων- ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις επιλεξιμότητας ή ότι δεν τηρούνται οι όροι της παρούσας προκήρυξης ή της σύμβασης υποτροφίας και δύναται να αναζητήσει κατά την κρίση του το σύνολο ή μέρος της υποτροφίας, κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
  4. Ο/Η υπότροφος οφείλει:
    • Να αφιερωθεί πλήρως και ουσιαστικά στην υλοποίηση της διδακτορικής έρευνας.
    • Να μνημονεύει στις επιστημονικές εργασίες του/της καθώς και στη διδακτορική διατριβή τα εξής: «Η υλοποίηση της διδακτορικής διατριβής χρηματοδοτήθηκε από το κληροδότημα “Λεωνίδας Νικολαΐδης” του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών».
    • Να ενημερώνει εγγράφως το ΙΚΥ για οποιοδήποτε θέμα αφορά την υποτροφία και την υλοποίηση της διδακτορικής έρευνας και να υποβάλλει τα εκάστοτε απαιτούμενα δικαιολογητικά σε πρωτότυπο. Ειδικότερα, όσον αφορά στην ενδεχόμενη τροποποίηση των στοιχείων επικοινωνίας του/της (διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κλπ.) και των στοιχείων του τραπεζικού λογαριασμού του/της όπου θα καταβάλλεται η υποτροφία, η σχετική ενημέρωση θα γίνεται μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΙΚΥ (grants.iky.gr).
    • Κατά τη διάρκεια της υποτροφίας, να υποβάλλει προς έγκριση, εντός προθεσμίας και με τον τρόπο που θα ορίσει το ΙΚΥ, εξαμηνιαίες εκθέσεις προόδου που συντάσσονται και υπογράφονται από τον επιβλέποντα της διδακτορικής έρευνας, σε έντυπα που θα διατεθούν από το ΙΚΥ.
    •  Κατά τη λήξη της υποτροφίας, να υποβάλει εντός προθεσμίας και με τον τρόπο που θα ορίσει το ΙΚΥ αντίγραφο του διδακτορικού τίτλου σπουδών.
  5. Σε ειδικές περιπτώσεις και κατόπιν αιτιολογημένης αίτησης του υποτρόφου μπορεί να δοθεί παράταση κατάθεσης των ανωτέρω παραδοτέων κατά 6 μήνες (χωρίς τροφεία) με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ.
  6. Απαγορεύεται η μετακίνηση του/της υποτρόφου από τον τόπο εκπόνησης της διδακτορικής έρευνας, καθώς και η αναστολή έναρξης ή ενδιάμεση διακοπή της υποτροφίας, εκτός περιπτώσεων ανωτέρας βίας.
  7. Σε περίπτωση οριστικής διακοπής της υποτροφίας λόγω ανωτέρας βίας, ως τελικό παραδοτέο εκλαμβάνεται η τελευταία εξαμηνιαία έκθεση προόδου. Ως «ανωτέρα βία» νοείται κάθε απρόβλεπτη, έκτακτη κατάσταση ή συμβάν, πέραν του ελέγχου του/της υποτρόφου και που τον/την εμποδίζει βεβαιωμένα να ολοκληρώσει μία ή περισσότερες από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση και δεν μπορούσε, στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αποτραπεί ούτε με ενέργειες άκρας επιμέλειας και σύνεσης. Για τη συνδρομή περιστατικού ανωτέρας βίας ή απρόβλεπτης κατάστασης, αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΥ, κατά την απόλυτη κρίση του, κατόπιν έγκαιρης, επαρκώς αιτιολογημένης και τεκμηριωμένης αίτησης του/της υποτρόφου που φέρει και το σχετικό βάρος απόδειξης.
  8. Η υποβολή αίτησης για χορήγηση υποτροφίας, καθώς και η ανάρτηση του Πίνακα Επιλεγέντων υποτρόφων δεν συνεπάγεται καθ' οιονδήποτε τρόπο υποχρέωση του ΙΚΥ να συνάψει σύμβαση με υποψήφιο/α και να του/της χορηγήσει την υποτροφία.
  9. Με την υποβολή των αιτήσεών τους, οι υποψήφιοι/ες αποδέχονται πλήρως τους όρους της παρούσας προκήρυξης καθώς και ότι η διαδικασία δύναται με απόφαση του ΙΚΥ να διακοπεί, αναβληθεί ή επαναληφθεί με το ίδιο ή και άλλο περιεχόμενο.
  10. Η παρούσα προκήρυξη καθώς και η αίτηση υποτροφίας αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο του ΙΚΥ (www.iky.gr) ενώ περίληψη της προκήρυξης θα δημοσιευθεί άπαξ σε μια εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας.
  11. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες Υποτροφίες.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr