ΙΚΥ: Πρόγραμμα IKYDA 2022

ΙΚΥ: Πρόγραμμα IKYDA 2022

Υποτροφίες: Πρόγραμμα προώθησης των ανταλλαγών και της επιστημονικής συνεργασίας Ελλάδας-Γερμανίας ΙΚΥDA 2022.

Το ΙΚΥ (Διεύθυνση Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών, Τμήμα Υποτροφιών Αλλοδαπών και Μορφωτικών Ανταλλαγών) σε συνεργασία με τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) ανακοινώνει την προκήρυξη του προγράμματος IKYDA 2022. Το πρόγραμμα θα επιχορηγήσει ερευνητικά σχέδια με διάρκεια ένα (1) ή δυο (2) έτη τα οποία θα υλοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από 01/07/2022 έως 30/06/2024.


Για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής απαιτείται η παράλληλη υποβολή αίτησης από τον επιστημονικό υπεύθυνο της αντίστοιχης ομάδας στον αρμόδιο Εθνικό Φορέα (Ι.Κ.Υ. για την Ελλάδα – DAAD για τη Γερμανία).

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΙΚΥ: Προσωρινά αποτελέσματα προγράμματος IKYDA 2022

Για την Ελλάδα οι αιτήσεις με τις ερευνητικές προτάσεις και τα δικαιολογητικά που προβλέπει η προκήρυξη υποβάλλονται στο ΙΚΥ σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στην ταχυδρομική διεύθυνση:

Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234 Νέα Ιωνία, Αθήνα (υπ’ όψιν τμήματος Υποτροφιών Αλλοδαπών και Μορφωτικών Ανταλλαγών)

Έναρξη χρηματοδότησης: Ιούλιος 2022

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15/12/2021 (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου και ηλεκτρονικής υποβολής).

Οι όροι και οι προϋποθέσεις που διέπουν το πρόγραμμα IKYDA 2022  περιγράφονται στην οικεία προκήρυξη που παρουσιάζουν πιο κάτω τα «Φοιτητικά Νέα»:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ IKYDA 2022

Διάρκεια προγράμματος: 1/7/2022  έως  30/6/2024

Έναρξη προγράμματος: Ioύλιος 2022

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, υλοποιούν στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας το Πρόγραμμα IKYDA με μέγιστο διάστημα χρηματοδότησης τα δύο (2) έτη.  

Α. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της έρευνας  και η  ενίσχυση της συνεργασίας των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης και των   Ερευνητικών Ιδρυμάτων μεταξύ των δύο χωρών. Η υλοποίηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου στοχεύει α) στην προώθηση της διμερούς έρευνας με προοπτική για συνέχιση της συνεργασίας στο μέλλον β) στην απόκτηση ερευνητικής εμπειρίας σε διεθνές περιβάλλον για τους νέους, κυρίως, επιστήμονες μέσω της κινητικότητας στο συνεργαζόμενο ίδρυμα στη Γερμανία.

Στο πλαίσιο των έργων που θα υλοποιηθούν επιδιώκεται α) η παραγωγή κοινών ερευνητικών αποτελεσμάτων β) η δημιουργία διεθνών συλλογικών δημοσιεύσεων.

Η εν λόγω συνεργασία πραγματοποιείται από ομάδες επιστημόνων ή ερευνητών όλων των γνωστικών αντικειμένων, με επικεφαλής έναν επιστημονικό υπεύθυνο για κάθε ομάδα και ανά χώρα, οι οποίοι καταρτίζουν και υλοποιούν από κοινού ένα ερευνητικό σχέδιο με αμοιβαίες ανταλλαγές επισκέψεων (Πρόγραμμα IKYDA 2022 - Programm fuer den Projektbezogenen Personenaustausch  PPP ab 2022). 

Β. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ και ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

1. Υποβολή ερευνητικής πρότασης, η οποία θα έχει προηγουμένως συμφωνηθεί με το συνεργαζόμενο ίδρυμα στη Γερμανία και θα περιλαμβάνει λεπτομερή καταγραφή των στόχων, των αποτελεσμάτων και των δραστηριοτήτων του ερευνητικού σχεδίου, στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνεργασίας και της αμοιβαίας συμμετοχής και συμπληρωματικότητας των ομάδων.

2. Η αίτηση υποβάλλεται στον αρμόδιο Εθνικό Φορέα (Ι.Κ.Υ. για την Ελλάδα – DAAD για την Γερμανία) από τον επιστημονικό υπεύθυνο της αντίστοιχης ομάδας.

3. Ο επιστημονικός υπεύθυνος και τα μέλη της ελληνικής ερευνητικής ομάδας θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

α) ο επιστημονικός υπεύθυνος θα πρέπει να είναι: εν ενεργεία μέλος ΔΕΠ ή ερευνητής Α’, Β’ ή Γ’ ελληνικού Ερευνητικού Ιδρύματος, 

β) Τα μέλη της ομάδας θα πρέπει να είναι:  εν ενεργεία μέλη ΔΕΠ  ερευνητές ελληνικών Ερευνητικών Ιδρυμάτων, μεταδιδάκτορες, διδάκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες ή μεταπτυχιακοί φοιτητές. 

Η ερευνητική ομάδα της κάθε χώρας θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον τρία (3) μέλη, συμπεριλαμβανομένου και του επιστημονικού υπευθύνου με ανώτατο αριθμό τα έξι (6) μέλη συμπεριλαμβανομένου και του επιστημονικού υπευθύνου. 

4. Επιτρέπεται η συνεργασία δύο ή περισσοτέρων Ιδρυμάτων από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

5. Δεν επιτρέπεται η υποβολή περισσότερων της μίας αιτήσεων, εκ μέρους του επιστημονικού υπευθύνου, ούτε η συμμετοχή του ιδίου ή οποιουδήποτε μέλους της ερευνητικής ομάδας σε άλλο υποψήφιο έργο IKYDA ή έργο IKYDA σε εξέλιξη.

Γ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 

1. Αίτηση, στο ειδικό έντυπο του Ι.Κ.Υ., όπου θα περιγράφεται αναλυτικά ο σχεδιασμός των επισκέψεων (οι ημερομηνίες μετακίνησης τίθενται κατά προσέγγιση) για το αιτούμενο χρονικό διάστημα χρηματοδότησης, καθώς και ο προϋπολογισμός. 

2. Σχέδιο ερευνητικής πρότασης.

Αναλυτική περιγραφή του ερευνητικού σχεδίου (5 έως 10 σελίδες) στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα ως ακολούθως:

  • Αντικείμενο και στόχοι του έργου
  • Μεθοδολογία υλοποίησης του έργου
  • Αναμενόμενα αποτελέσματα
  • Αναλυτική περιγραφή ενοτήτων εργασίας και παραδοτέα 

3. Βιογραφικά σημειώματα του επιστημονικού υπευθύνου και των μελών της ελληνικής ερευνητικής ομάδας.

4. Βιογραφικό σημείωμα του επιστημονικού υπευθύνου της γερμανικής ερευνητικής ομάδας.

5. Kατάλογος των δημοσιεύσεων των επιστημονικών υπευθύνων που σχετίζονται με το θέμα της ερευνητικής πρότασης και έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία πενταετία

6. Βεβαίωση συμμετοχής των μελών της ερευνητικής ομάδας στο συγκεκριμένο ερευνητικό σχέδιο, υπογεγραμμένη από τον επιστημονικό υπεύθυνο.

7. Δικαιολογητικά μελών ερευνητικής ομάδας:

α) Στην περίπτωση που ο υποψήφιος είναι μεταπτυχιακός φοιτητής ή υποψήφιος διδάκτορας, υποβάλλεται βεβαίωση της Γραμματείας του οικείου Τμήματος, από την οποία προκύπτει η συγκεκριμένη ιδιότητα,

β) Στην περίπτωση που ο υποψήφιος είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου, υποβάλλεται αντίγραφο του τίτλου,

γ) Στην περίπτωση που ο υποψήφιος είναι μεταδιδάκτορας ερευνητής, υποβάλλεται βεβαίωση υπογεγραμμένη από την γραμματεία του Τμήματος/επιβλέποντα καθηγητή.

Η αίτηση για χρηματοδότηση εξετάζεται μόνο αν υπάρχει αντίστοιχη υποβολή αίτησης από Γερμανό εταίρο στη DAAD. Τούτο θα τεκμηριώνεται με την υποβολή:

  • της πρώτης σελίδας της γερμανικής αίτησης (φωτοτυπία),
  • περίληψης του ερευνητικού σχεδίου, έκτασης μισής σελίδας, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, υπογεγραμμένης και από τους δύο επιστημονικούς υπευθύνους.

Δ. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΑΚΕΛΟΥ

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 15/12/2021 (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου και ηλεκτρονικής υποβολής). Προτάσεις που θα υποβληθούν μετά την προθεσμία αυτή δεν θα ληφθούν υπόψη.

  • Η ελληνική και η γερμανική αίτηση υποβάλλονται παράλληλα στον αντίστοιχο εθνικό φορέα. Οι προτάσεις με όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά υποβάλλονται από τον επιστημονικό υπεύθυνο σε ηλεκτρονική μορφή στο ΙΚΥ στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και στην ταχυδρομική διεύθυνση Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234 Νέα Ιωνία, Αθήνα.

Πληροφορίες: κ. Α. Καρακατσάνη, τηλ.: 210.3726331, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πατήστε εδώ για τα Έντυπα αιτήσεων

  • Στη Γερμανία οι υποψήφιοι υποβάλλουν την αίτησή τους στη: 

   DAAD – Deutscher Akademischer Austauschdienst

Forschungsmobilität PPP-hier mit Griechenland

Ταχ. Διεύθυνση: Kennedyallee 105-107, D-53175 Bonn 

Referat P33

   Πληροφορίες: Ms. Ramona Sterz  

   email :  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,  http://www.daad.de

   Τηλ.: +49 228 882 449        

Ε. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

Το συνολικό χρονικό διάστημα χρηματοδότησης ενός ερευνητικού σχεδίου δηλώνεται εξαρχής στην αίτηση υποψηφιότητας και εγκρίνεται μαζί με την πρόταση, ορίζεται δε σε ένα ή δύο συναπτά έτη. Στη περίπτωση που εγκριθεί χρηματοδότηση για ένα έτος, υπάρχει δυνατότητα συνέχισης της χρηματοδότησης και για δεύτερο έτος, μετά από σχετική αίτηση και αντίστοιχη επαναξιολόγηση του ερευνητικού σχεδίου από το Ι.Κ.Υ.

ΣΤ. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

Ο προϋπολογισμός εκάστου ερευνητικού σχεδίου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 10.000,00 ευρώ ανά έτος  και θα αφορά την μετακίνηση και την ημερήσια αποζημίωση. Το ποσό που θα προβλεφθεί στην αρχική αίτηση κάθε πρότασης είναι δεσμευτικό και δεν θα μπορεί να αποδοθεί ποσό μεγαλύτερο του προϋπολογισθέντος.  

Η δαπάνη μετακίνησης κάθε μέλους της ερευνητικής ομάδας αρχικά θα βαρύνει τον συμμετέχοντα στον οποίο το ΙΚΥ θα αποδώσει εν συνεχεία μόνο την αξία των εισιτηρίων με επιστροφή και την ημερήσια αποζημίωση, μετά το πέρας της επιστημονικής επίσκεψης και με την υποβολή των εξής πρωτοτύπων παραστατικών:

  • Απόδειξη αγοράς εισιτηρίων (οικονομική θέση)  στο όνομα του συμμετέχοντος (όχι έγγραφα επιβεβαίωσης πληρωμής)
  • Ηλεκτρονικό εισιτήριο (οικονομική θέση)
  • Κάρτες επιβίβασης
  • Βεβαίωση συνεργασίας από τον Γερμανό εταίρο, στις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ζ. ΌΡΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 

1. Οι μετακινήσεις της ερευνητικής ομάδας σε άλλη χώρα εκτός της Γερμανίας δεν χρηματοδοτούνται, έστω και αν αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του έργου.

2. Οι επισκέψεις στο ίδρυμα-εταίρο έχουν ελάχιστη διάρκεια επτά (7) ημέρες (συμπεριλαμβανομένων δυο ημερών ταξιδιού) και μέγιστη διάρκεια έως ένα (1) μήνα για την κατηγορία 1 και έως δυο (2) μήνες για την κατηγορία 2.

3. Οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

4. Κατά τη διάρκεια της χρηματοδότησης του ερευνητικού σχεδίου επιτρέπεται η αντικατάσταση μέλους, κατόπιν επαρκώς αιτιολογημένης αίτησης του επιστημονικού υπευθύνου, με την οποία υποβάλλονται και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά του νέου μέλους. Δεν επιτρέπεται αλλαγή του αριθμού των μελών της ερευνητικής ομάδας. 

Οι οικονομικές παροχές, ανά κατηγορία, περιγράφονται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα:

Η. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Κατά την επιλογή θα αξιολογηθούν:

  • Η ποιότητα του ερευνητικού σχεδίου (50 μόρια) [α. παρουσίαση της πρότασης και ιδίως σαφήνεια των στόχων και μεθοδολογία (10 μόρια), β. επιστημονικό επίπεδο της πρότασης - επικαιρότητα και βαθμός καινοτομίας (10 μόρια), γ. συμμετοχή νέων επιστημόνων (30 μόρια), όπως η συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών ή υποψηφίων διδακτόρων ή μεταδιδακτόρων ερευνητών που έχουν λάβει το διδακτορικό τους την τελευταία πενταετία].
  • Η μεταφορά γνώσης μεταξύ των συνεργαζόμενων ερευνητικών ομάδων. H προστιθέμενη αξία (σε επίπεδο γνωστικού αντικειμένου, ιδρύματος, διεπιστημονικότητας) της συνεργασίας και για τις δυο ερευνητικές ομάδες. Η δυνατότητα επιστημονικής και, ενδεχομένως, βιομηχανικής αξιοποίησης  των αποτελεσμάτων του ερευνητικού σχεδίου (20 μόρια).
  • Η δυνατότητα συνέχισης της συνεργασίας μετά το τέλος του προγράμματος που επιχορηγείται από το ΙΚΥ (5 μόρια).
  • Τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των μελών της κάθε επιστημονικής ομάδας. Υπόβαθρο που σχετίζεται με την ερευνητική πρόταση (20 μόρια).
  • Η συμπληρωματικότητα των ομάδων των δύο εταίρων αναφορικά με την ερευνητική  πρόταση (ως προς τη μέθοδο, το περιεχόμενο, τον εξοπλισμό κ.τ.λ.) (5 μόρια).

Μη επιλέξιμη θεωρείται η υποβολή ερευνητικού σχεδίου που αναφέρεται σε γενικής φύσεως επιστημονικά θέματα.

Θ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

  • Έλεγχος ως προς τις τυπικές προϋποθέσεις, την επιλεξιμότητα, την πληρότητα του φακέλου κτλ.  
  • Το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης λαμβάνει χώρα στην έδρα του κάθε εθνικού φορέα, από αξιολογητές μέλη ΔΕΠ ή Ερευνητές Ερευνητικών Κέντρων Επιλογής του ΔΣ του ΙΚΥ που έχουν οριστεί στην κάθε χώρα. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την επιλογή των ερευνητικών σχεδίων από μικτή ελληνο-γερμανική επιτροπή αξιολογητών.

Ι. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 

Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται ταυτοχρόνως στον διαδικτυακό τόπο του αντίστοιχου φορέα κάθε χώρας  το αργότερο έως το τέλος Μαΐου 2021.

ΙΑ. ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Επιστημονικοί υπεύθυνοι ερευνητικών σχεδίων IKYDA που έχουν χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο προηγουμένων προγραμμάτων IKYDA,  έχουν δικαίωμα υποβολής νέας πρότασης, μετά την παρέλευση τεσσάρων (4) ετών από την ημερομηνία έναρξης της προηγούμενης χρηματοδότησης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος IKYDA δεν εμπίπτουν:

  • Ήδη υπάρχοντα ελληνογερμανικά προγράμματα έρευνας και τεχνολογίας που χρηματοδοτούνται από άλλη πηγή και ενισχύουν οικονομικά την ανταλλαγή επιστημόνων.
  • Διμερείς συνεργασίες που αποτελούν μέρος πολυμερών συνεργασιών και χρηματοδοτούνται από άλλους πόρους.
  • Αμιγώς εκπαιδευτικά προγράμματα (προγράμματα εκμάθησης γλώσσας, σεμινάρια, συμμετοχή σε συνέδρια κ.τ.λ.)
  • Δαπάνες για βασικό εργαστηριακό εξοπλισμό και δαπάνες αναλωσίμων και εργαστηριακών υλικών.

ΙΒ. ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

Ο επιστημονικός υπεύθυνος κάθε ερευνητικού σχεδίου έχει την υποχρέωση να υποβάλει στο ΙΚΥ, εκθέσεις πεπραγμένων όπου θα περιγράφονται η πρόοδος του έργου, τυχόν δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά ή επιστημονικές διακρίσεις, που θα έχουν προκύψει από τη συγκεκριμένη συνεργασία. Ο επιστημονικός υπεύθυνος και τα μέλη της ερευνητικής ομάδας θα μνημονεύουν στις δημοσιεύσεις και εργασίες τους ότι το ερευνητικό σχέδιο χρηματοδοτήθηκε από το «Πρόγραμμα προώθησης των ανταλλαγών και της επιστημονικής συνεργασίας Ελλάδας-Γερμανίας IKYDA 2022».

Οποιαδήποτε λεπτομερειακά ζητήματα ανακύψουν κατά την υλοποίηση του Προγράμματος  ρυθμίζονται με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ.

Αίτηση IKYDA 2022 FINAL

Πληροφορίες: κ. Α. Καρακατσάνη, τηλ.: 2103726331, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
κ. Μ. Ξαρχουλάκου, τηλ. 2103726348, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Email για αιτήσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr