Υποτροφίες σε προπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές από την κυβέρνηση της Σλοβακίας

Υποτροφίες σε προπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές, ακαδημαϊκούς διδασκάλους, ερευνητές και καλλιτέχνες, για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15, χορηγεί η κυβέρνηση της Σλοβακίας.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής κινητικότητας, εντός και εκτός ΕΕ, για έρευνα και μελέτη σε πανεπιστήμια της Σλοβακίας και για χρονικό διάστημα το ανώτερο έως 12 μήνες.

Ηλεκτρονική αίτηση (και μόνον) για μία από τις υποτροφίες μπορούν να υποβάλλουν:


1. Προπτυχιακοί φοιτητές, για πραγματοποίηση μέρους των σπουδών τους σε ιδιωτικό, δημόσιο ή κρατικό πανεπιστήμιο της Σλοβακίας για διάστημα έως 10 μήνες το ανώτερο. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν γίνει δεκτοί από ένα από τα προαναφερθέντα πανεπιστήμια με επίσημη επιστολή πρόσκλησης, η οποία θα επισυναφθεί στα δικαιολογητικά έγγραφα.

2. Διδακτορικοί φοιτητές για σπουδές ή διεξαγωγή έρευνας και διάστημα 1-12 μήνες. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ήδη γίνει δεκτοί από ένα από τα προαναφερθέντα πανεπιστήμια με επίσημη επιστολή πρόσκλησης, η οποία θα επισυναφθεί στα δικαιολογητικά έγγραφα.

3. Ακαδημαϊκοί διδάσκαλοι, ερευνητές ή καλλιτέχνες που έχουν προσκληθεί από νόμιμο Σλοβακικό οργανισμό (όχι οργανισμό στον τομέα των επιχειρήσεων) για να διδάξουν ή να διεξάγουν έρευνα ή να έχουν καλλιτεχνική ενασχόληση στην Δημοκρατία της Σλοβακίας για διάστημα 1-12 μήνες. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ήδη γίνει δεκτοί από τον προαναφερθέντα φορέα με επίσημη επιστολή πρόσκλησης, η οποία θα επισυναφθεί στα δικαιολογητικά έγγραφα.

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής της αίτησης και όλων των δικαιολογητικών είναι η 31η Οκτωβρίου 2014 και ώρα Σλοβακίας 16.00.

Όλες οι πληροφορίες μπορούν να αντληθούν από τις επίσημες ιστοσελίδες: http://www.stipendia.sk και http://www.scholarships.sk, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν αναλυτικά το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών εγγράφων που πρέπει να υποβληθούν καθώς και την ηλεκτρονική αίτηση υποβολής υποψηφιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες: SAIA (Σλοβακικό Γραφείο Ακαδημαϊκής Πληροφόρησης - Slovenska Akademicka informacna agentura): SAIA, n.o., Sasinkova 10, 812 20 Bratislava 1, Slovak Republic, tel.: +421-2-5930 4700, +421-2-5930 4711, fax: +421-2-5930 4701, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ιστότοποι www.saia.sk και www.scholarships.sk.

Εκ μέρους του Γραφείου Διασύνδεσης

Ιφιγένεια Πολογιώργη

Υπεύθυνη Πληροφόρησης & Εξυπηρέτησης φοιτητών

Τηλ:2821037330

email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr