200 Υποτροφίες για Πρόσφυγες

200 Υποτροφίες για Πρόσφυγες

Πρόσφυγες από τα κέντρα υποδοχής στα κολεγιακά campus. Με αυτό τον τίτλο η Αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας προσφέρει υποτροφίες σε 100 πρόσφυγες στην Αθήνα και σε άλλους 100 στη Θεσσαλονίκη για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές που εγκατέλειψαν.

Η ιδέα για το πρόγραμμα γεννήθηκε πέρυσι σε ένα μαραθώνιο που είχε διοργανώσει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα.


Στη διάρκεια αυτού του μαραθωνίου μια νεαρή πρόσφυγας από τη Συρία μίλησε για την επιθυμία να συνεχίσει τις σπουδές της στα Οικονομικά.

Το πρόγραμμα σύμφωνα με τις πληροφορίες της πρεσβείας θα προσφέρει δύο μαθήματα ανά φοιτητή για τα επόμενα δύο εξάμηνα στα τρία αμερικανικά κολέγια Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών Anatolia College-Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και Perrotis College Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Η υποβολή αιτήσεων για το πρώτο εξάμηνο λήγει στις 30 Αυγούστου και πληροφορίες δίδονται αναλυτικά στις ιστοσελίδες και στα τηλέφωνα των προαναφερόμενων κολεγίων και στον ιστότοπο https://gr.usembassy.gov/education-unites/

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr