Νέα προκήρυξη για αυτοαπασχόληση Πτυχιούχων Πανεπιστημίων & ΤΕΙ

Νέα προκήρυξη για αυτοαπασχόληση Πτυχιούχων Πανεπιστημίων & ΤΕΙ

Την προκήρυξη του β’ κύκλου της Δράσης «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» με προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας.

Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να ασκήσουν επαγγελματική δραστηριότητα συναφή με το επιστημονικό τους αντικείμενο. Στον β’ κύκλο οι ωφελούμενοι διευρύνονται καθώς εκτός από αυτοαπασχολούμενους και ανέργους θα μπορούν να συμμετάσχουν και μισθωτοί πτυχιούχοι.


  • Την ενημερωτική σελίδα των Πτυχιούχων ΤΕΙ μπορείτε να την δείτε εδώ.
  • Την ενημερωτική σελίδα των Πτυχιούχων Πανεπιστημίων μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής ορίζεται στις 5.7.2017 και μπορεί να γίνει σε τρεις διαφορετικές περιόδους οι οποίες είναι οι εξής:

  • Από 5.7.2017 έως 9.8.2017
  • Από 6.9.2017 έως 11.10.2017 και
  • Από 8.11.2017 έως 13.12.2017

Σε δηλώσεις της η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτωνβλ Ευγενία Φωτονιάτα τονίζει μεταξύ άλλων ότι “Παρά τις δυσκολίες που χρειάζεται να ξεπερνάμε για να εφαρμόσουμε τις πολιτικές μας και παρά τον χρόνο που απαιτείται για να καθιερωθούν και να εφαρμοστούν νέοι μηχανισμοί χρηματοδότησης που προωθούμε όπως πχ ο ESCROW Account, συνεχίζουμε και είμαστε έτοιμοι να προκηρύξουμε άμεσα όλες τις δράσεις που προαναγγείλαμε.”

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.antagonistikotika.gr, www.espa.gr, στα κοινωνικά δίκτυα της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ (Facebook, Twitter, Linked in), στο γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στη Λεωφ. Μεσογείων 56, Αθήνα, καθημερινές από τις 8.00 πμ. έως τις 5.00 μμ. καθώς και στο τηλέφωνο 801 11 36 300 (από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα που αφορούν τους Πτυχιούχους

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr