ΣΑΕΠ, αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων,  επαγγελματικής ισοδυναμίας, τίτλων σπουδών Ανασυστάθηκε το ΣΑΕΠ - Ξεκινά άμεσα η εξέταση 3.000 αιτήσεων πτυχιούχων Κολλεγίων

Ανασυστάθηκε το ΣΑΕΠ - Ξεκινά άμεσα η εξέταση 3.000 αιτήσεων πτυχιούχων Κολλεγίων

Ανασυστάθηκε το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ), με τον ορισμό  εκπροσώπων υπουργείων, με απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, προκειμένου να εξετασθούν οι 3.000 και πλέον αιτήσεις πτυχιούχων Κολλεγίων κ.α, για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση ορίστηκαν:


1.  ως τακτικό μέλος η  Πλωτάρχης ΛΣ (Τ) Γεωργούλα Γεωργία  , εκ− πρόσωπος του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με αναπληρωτή της τον Βαγιωνάκη Χρήστο .

2. ως τακτικό μέλος ο Στάχτιαρης Σπυρίδωνας , εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αναπληρωτή του τον Καστανιά Μιχαήλ .

3.  ως τακτικό μέλος η  Επιπυραγός Χρέλια Ειρήνη , εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με αναπληρωτή της τον Αστυνόμο Α ́ Πασχάλη Δημήτριο τ.

4. ως τακτικό μέλος την Χρόνη Βασιλική του Κωνσταντίνου εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, με αναπληρώτριά της την Σιδηροπούλου Παρασκευή .

5. ως τακτικό μέλος τον Μπαρδάκη Βασίλειο εκπρόσωπο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, σε αντικατάσταση του Οικονομόπουλου Βασιλείου.

6.  ως τακτικό μέλος τον Αθανασίου Δημήτριο , εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αναπληρωτή του τον Οικονομίδη Γρηγόριο του Αριστείδη .

7.  ως τακτικό μέλος τον Παπαδόπουλο Νι− κήτα , εκπρόσωπο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με αναπληρώτριά του την Πέλλη Ευαγγελία .

8.  ως τακτικό μέλος τον Κουτσούρη Αντώνιο  εκπρόσωπο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αναπληρωτή του τον Μαρτσάκη Βασίλειο .

9.  ως τακτικό μέλος την Μπούνια − Μαστρογιάννη Θεοκτίστη  εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων, με αναπληρωτή της τον Χανιαλίδη Σπυρίδωνα .

10. ως Γραμματέα του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων, την Κετσέα Κυριακή του Ιωάννη .

Η Αν. υπουργός Παιδείας

Μέσα στους επόμενους μήνες θα εξεταστούν οι 3.000 περίπου αιτήσεις πτυχιούχων (Κολλεγίων κλπ) για για αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών, δήλωσε στο esos.gr η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Οσον αφορά το Προεδρικό Διάταγμα, για το ΣΑΕΠ,  η Αναπληρώτρια υπουργός είπε πως είναι σχεδόν έτοιμο.

Πηγή: esos.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr