Οι αλλαγές στα πτυχία «Ανοικτού Πανεπιστημίου» (Open University), «Σπουδών Εξ αποστάσεως» (Distance Learning) και «Εξωτερικών Πτυχίων» (External Degrees)

Οι αλλαγές στα πτυχία «Ανοικτού Πανεπιστημίου» (Open University), «Σπουδών Εξ αποστάσεως» (Distance Learning) και «Εξωτερικών Πτυχίων» (External Degrees)

Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Στο Σχέδιο Νόμου «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» που θα ψηφιστεί στις αρχές Αυγούστου από την ολομέλεια της Βουλής, περιλαμβάνεται διάταξη για τα πτυχία «ανοικτού πανεπιστημίου» (open university), «σπουδών εξ αποστάσεως» (distance learning) και «εξωτερικών πτυχίων» (external degrees).

Δείτε μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο άρθρο 82 του σχεδίου νόμου:


Με την παρ. 7 στο άρθρο 82 του πολυνομοσχεδίου για τα ΑΕΙ διευκρινίζεται ρητά ότι οι τίτλοι σπουδών των αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, τύπου «ανοικτού πανεπιστημίου» (open university), «σπουδών εξ αποστάσεως» (distance learning) και «εξωτερικών πτυχίων» (external degrees), αναγνωρίζονται από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ως «ισότιμοι» εφόσον στα ιδρύματα αυτά η αξιολόγηση, προαγωγή και αποφοίτηση γίνονται με βάση διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες, ανάλογες με αυτές που ισχύουν στα άλλα προγράμματα σπουδών εξ αποστάσεως των Α.Ε.Ι. της ημεδαπής, σύμφωνα και με τις λοιπές προϋποθέσεις της περίπτ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 3328/2005 (Α΄ 80).

Άρθρο 82

7. Στο τέλος της περίπτ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 3328/2005 (Α΄ 80) οι λέξεις: «με παρακολούθηση» αντικαθίστανται από τις λέξεις: «εξ αποστάσεως των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) της ημεδαπής».

Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα που αφορούν τα Μεταπτυχιακά ΕΔΩ.

  • Πατήστε εδώ για να δείτε το Σχέδιο Νόμου "Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις".

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr