Άσκηση εκκένωσης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Άσκηση εκκένωσης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Επιτυχής ολοκλήρωση της άσκησης εκκένωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Η άσκηση είχε ως στόχο την ενημέρωση και εξοικείωση του προσωπικού με τις διαδικασίες για την άμεση και με απόλυτη τάξη και ασφάλεια εκκένωση των κτηρίων σε περίπτωση σεισμού και διεξήχθη στο πλαίσιο της πρόνοιας για την αντιμετώπιση αντίστοιχων έκτακτων γεγονότων σε πραγματικές συνθήκες.

Το έργο της συνολικής οργάνωσης και υλοποίησης ανέλαβαν ο Αντιπρύτανης, Καθηγητής Γεώργιος Μαλινδρέτος και η Ομάδα Εκκένωσης του Πανεπιστημίου. Ο συντονισμός της άσκησης ήταν άψογος και υλοποιήθηκε με βάση τις Σύντομες Οδηγίες Εκκένωσης που είχαν αποσταλεί εγκαίρως στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Το προσωπικό ανταποκρίθηκε με ψυχραιμία στις οδηγίες, προσήλθε άμεσα στα προκαθορισμένα σημεία συγκέντρωσης ακολουθώντας τα Σχεδιαγράμματα Διαφυγής, που έχουν αναρτηθεί σε εμφανή σημεία σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου, τηρώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Η άσκηση ολοκληρώθηκε με την ασφαλή επιστροφή όλων των συμμετεχόντων στους χώρους εργασίας τους. 

Συνολικά, το εγχείρημα εξελίχθηκε με απόλυτη επιτυχία με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, τους οποίους και ευχαριστούμε για την ενεργή συμμετοχή και τον επαγγελματισμό τους, γεγονός που επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του Πανεπιστημίου για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια της πανεπιστημιακής κοινότητας και δεσμεύεται για την υλοποίηση συστηματικών ενεργειών πρόληψης και ενημέρωσης, με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση τυχόν έκτακτων περιστατικών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.