Διά ζώσης η 81η Ορκωμοσία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο μετά από πέντε διαδικτυακές Ορκωμοσίες σε διάστημα δύο ετών

Διά ζώσης η 81η Ορκωμοσία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο μετά από πέντε διαδικτυακές Ορκωμοσίες σε διάστημα δύο ετών

Το μήνυμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου:

«Πάντα μαζί, ξανά από κοντά» -  81η Ορκωμοσία νέων πτυχιούχων και διδακτόρων


Με πολύ μεγάλη χαρά και τηρώντας με υποδειγματικό τρόπο το πρωτόκολλο ασφαλείας κατά της πανδημίας, υποδεχθήκαμε την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021, τους νέους πτυχιούχους και διδάκτορες, στην διά ζώσης 81η Ορκωμοσία. 

Μετά από πέντε διαδικτυακές Ορκωμοσίες σε διάστημα δύο ετών, οι πτυχιούχοι, συνοδευόμενοι από τους οικείους τους, ζωντάνεψαν τις αίθουσες του Πανεπιστημίου μας με την φυσική παρουσία τους, δεχόμενοι από κοντά τα συγχαρητήρια των μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και γιορτάζοντας επιτέλους στην αυλή του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου την επιτυχία τους! 

Η περηφάνεια για τους νέους πτυχιούχους και διδάκτορες, αλλά και η ανακούφιση για την επιστροφή του Πανεπιστημίου σε ρυθμούς κανονικότητας, αποτυπώθηκαν με έμφαση στα λόγια της Πρυτάνεως, Καθηγήτριας Μαρία Νικολαΐδη, αλλά και στις ομιλίες των Αντιπρυτάνεων, Κοσμητόρων, Προέδρων και Καθηγητών των τεσσάρων τμημάτων που παρευρέθηκαν στην Ορκωμοσία.

Θερμά συγχαρητήρια απέδωσε η Πρύτανης στη νέα γενιά, όχι μόνο για την κατάκτηση των στόχων τους, αλλά κυρίως, για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα υπέδειξε σε όλους μας τον σωστό τρόπο διαχείρισης των κρίσεων, δεδομένου του μεγάλου ποσοστού εμβολιασμού τους μεταξύ των υπολοίπων ηλικιακών ομάδων της χώρας μας.

«Εξίσου σημαντικό», σημείωσε η Πρύτανης, «είναι το αίσθημα ασφάλειας που απορρέει από την ισχυρή παρακαταθήκη που μας άφησαν οι προκλήσεις στις οποίες ανταποκριθήκαμε και οι δυνατότητες που αξιοποιήσαμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, για την ομαλή μετάβαση στην ηλεκτρονική διαδικασία μάθησης και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας». 

Επιπλέον, τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο θα συνεχίζει να παράγει και να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναφερόμενη στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ανέγερση νέου κτιρίου και για την αναβάθμιση των εργαστηριακών υποδομών, αλλά και στην ενίσχυση δομών υποστήριξης για τους φοιτητές, όπως η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για τη σύσταση και λειτουργία γραφείου μεταφοράς τεχνολογίας, ώστε οι φοιτητές και οι απόφοιτοι να είναι σε θέση να εμπλακούν ενεργά σε δράσεις επιχειρηματικότητας.  

Την Ορκωμοσία τίμησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στους παρισταμένους και απένειμε τα βραβεία αριστείας «Γ. Καραμπατζός» σε αποφοίτους του Πανεπιστημίου μας, υποδηλώνοντας με την παρουσία του το αμέριστο ενδιαφέρον και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας στα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας μας.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ακούσαμε και ζήσαμε από κοντά τις επευφημίες, τα συγχαρητήρια και τις εκφράσεις χαράς των πτυχιούχων και είδαμε στα πρόσωπα των οικείων τους χαραγμένη τη συγκίνηση και την περηφάνεια για τα επιτεύγματά τους.

«Μας λείψατε πολύ! Συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία!»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr