Ξεκινά η εξ αποστάσεως διδασκαλία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο - ΑΠΟΦΑΣΗ

Ξεκινά η εξ αποστάσεως διδασκαλία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο - ΑΠΟΦΑΣΗ

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: Τι αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» ο Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Φίλης Αστέριος:

"Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση μεταφέρουμε στους συμφοιτητές και στις συμφοιτήτριες την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου μας, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, για έναρξη της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.


Πιο συγκεκριμένα αφού ελήφθησαν υπόψη οι συστάσεις του Υπουργείου αλλά και η επιστολή του Φοιτητικού Συλλόγου, το Πανεπιστήμιο προχωρά στην παραπάνω διαδικασία σε μια προσπάθεια να μη χαθεί το εξάμηνο.

Έτσι λοιπόν από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη 18/3 θα στέλνονται οδηγίες σε όλους τους φοιτητές τόσο από τις γραμματείες των τμημάτων όσο και από το Πανεπιστήμιο κεντρικά. Επιπλέον θα σταλούν συγκεκριμένες οδηγίες από τους καθηγητές ξεχωριστά για κάθε μάθημα. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικός ο τακτικός έλεγχος τόσο του e-class όσο και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα μαθήματα εξ αποστάσεως θα είναι ισότιμα με τα μαθήματα δια ζώσης και θα προσμετρηθούν στις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία εβδομάδες διδασκαλίας. Αυτό όμως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση, ότι οι νέοι τρόποι αντικαθιστούν τη φυσική παρουσία. 

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα εφαρμοστεί για όσο καιρό απαιτηθεί, ώστε να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία. Μεμονωμένα μαθήματα που είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν, θα σταλούν συγκεντρωτικά στο Υπουργείο για να εξεταστούν μακροπρόθεσμες λύσεις.

Παράλληλα όλες οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου (γραμματείες, φοιτητολόγιο κλπ.) συνεχίζουν να λειτουργούν ηλεκτρονικά και γι αυτό το σκοπό καλούμε για ακόμα μια φορά τους συμφοιτητές μας να αποφεύγουν τη φυσική παρουσία στους χώρους του Πανεπιστημίου. Η σίτιση και η βιβλιοθήκη συνεχίζουν να παραμένουν κλειστές μέχρι νεότερης ενημέρωσης. 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η Σύγκλητος έλαβε απόφαση για απολύμανση όλων των εσωτερικών χώρων του Πανεπιστημίου την επόμενη Παρασκευή.

Ο χρόνος δεν παγώνει με την κρίση! Το Πανεπιστήμιο συνεχίζει να λειτουργεί σε όλες του τις πτυχές ηλεκτρονικά!

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr