Μπαίνουν φανάρια μετά τον θάνατο των δύο φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Μπαίνουν φανάρια μετά τον θάνατο των δύο φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στην είσοδο του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο οι δύο φοιτητές στις 17 Αυγούστου.

Στόχος του Δήμου Χανίων είναι η αύξηση της οδικής ασφάλειας στο μέρος καθώς και η ολοκλήρωση των έργων μέχρι την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς.


Ο κ. Τάσος Βάμβουκας τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης δεσμεύτηκε ότι θα κατασκευάσει και πεζοδρόμια ενώ θα συμπληρώσει το τμήμα, το οποίο λείπει, στη διαδρομή από το Πολυτεχνείο προς τα Κουνουπιδιανά. 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας επισημαίνει:

 “Η τοποθέτηση των φωτεινών σηματοδοτών έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου από την Τεχνική μας Υπηρεσία θα έχει ολοκληρωθεί σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δρόμος δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου.

Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την οδική ασφάλεια σε μια περιοχή, που το έχει μεγάλη ανάγκη, όπως είναι το συγκεκριμένο σημείο, και μαζί με την Περιφέρεια να καταφέρουμε να δώσουμε μια συνολική και οριστική λύση. Αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για εμάς.

Στο σημείο αυτό θα επιμείνω ότι η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη δεν αρκεί και προκειμένου να διασφαλίσουμε την οδική ασφάλεια στην περιοχή θα πρέπει και η Περιφέρεια να κατασκευάσει πεζοδρόμια και να συμπληρώσει το τμήμα, που λείπει στη διαδρομή από το Πολυτεχνείο προς τα Κουνουπιδιανά. Υπάρχει η σχετική δέσμευση της Περιφέρειας και αναμένουμε την υλοποίησή της”.

Κινητοποίηση φοιτητών Πολυτεχνέιου Κρήτης

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr