Οι Φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης έρχονται για Σπουδές και όχι για τουρισμό

Οι Φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης έρχονται για σπουδές και όχι για τουρισμό

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, σχετικά με το ζήτημα της φοιτητικής μέριμνας. Στην ανακοίνωση η Διοίκηση του Ιδρύματος τονίζει ότι «οι φοιτητές έρχονται στα Χανιά για σπουδές και όχι για τουρισμό».

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:


Το Πολυτεχνείο Κρήτης είναι το μόνο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα που υποστηρίζει από ίδιους πόρους μέσω υποτροφιών οικονομικά ασθενείς φοιτητές, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να στεγαστούν στη φοιτητική εστία του Ιδρύματος και δεν μπορούν να λάβουν το στεγαστικό επίδομα του κράτους.

1. Κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή η δεύτερη φάση της φοιτητικής εστίας, χωρητικότητας 60 διαμερισμάτων, με τα πρώτα διαμερίσματα να προβλέπεται να παραδοθούν το ερχόμενο φθινόπωρο.

2. Για την οριστική λύση του στεγαστικού προβλήματος, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για την κατασκευή της τρίτης φάσης της φοιτητικής εστίας, χωρητικότητας 120 διαμερισμάτων και η προκήρυξη του διαγωνισμού θα γίνει πριν τις θερινές διακοπές του Αυγούστου.

3. Στη λέσχη του Ιδρύματος σιτίζονται δωρεάν 1350 φοιτητές, όλοι όσοι έκαναν αίτηση και αυτό διασφαλίζεται με ίδιους πόρους του Ιδρύματος καθώς η κρατική επιχορήγηση δεν επαρκεί.

4. Η μεταφορά των φοιτητών που διαμένουν στην πόλη από και προς την Πολυτεχνειούπολη γίνεται μέσω κάρτας απεριορίστων διαδρομών που εκδίδει το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων κόστους δεκαπέντε (15) ευρώ μηνιαίως. Η επίτευξη αυτού του χαμηλού τιμήματος γίνεται με επιδότηση του Αστικού ΚΤΕΛ από τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος.

5. Από την πρώτη στιγμή, το μέλημα της παρούσας Διοίκησης ήταν να συγκεντρώσει τις δραστηριότητες του Ιδρύματος στην Πολυτεχνειούπολη στο Ακρωτήρι, τόσο για ακαδημαϊκούς λόγους, όσο και για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ιδρύματος. Αυτό το πετύχαμε με προγραμματισμό και επίπονη προσπάθεια.

6. Όσον αφορά αιτήματα που προέρχονται από συγκεκριμένη συνδικαλιστική παράταξη για αξιοποίηση των κτιρίων του Ιδρύματος μέσα στην πόλη για τις ανάγκες των φοιτητών (σίτιση, στέγαση, πολιτιστικές ομάδες), η Διοίκηση του Ιδρύματος θα ήθελε να τονίσει ότι οι φοιτητές έρχονται στα Χανιά για σπουδές και όχι για τουρισμό ή για ενίσχυση των αυτοαποκαλούμενων «συλλογικοτήτων».  Για το λόγο αυτό, κύριο μέλημά μας ήταν, είναι και θα είναι να έχουμε άριστες υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας μέσα στην Πολυτεχνειούπολη και όχι μέσα στην πόλη, κάτι που θα σήμαινε δραματικά αυξημένο κόστος και θα απέβαινε σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης μπορείτε να την δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr