Διαμαρτυρία φοιτητών στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης

Διαμαρτυρία φοιτητών στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας παράσταση διαμαρτυρίας στο κτήριο που στεγάζεται η Πρυτανεία. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από τον 3ο και τον 4ο όροφο που στεγάζονται τα γραφεία του Πρύτανη και τον Αντιπρυτάνεων ωστόσο τα γραφεία ήταν κλειδωμένα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισέλθουν σε αυτά.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης Θωμάς Κυριακάκης, είπε ότι εδώ και δύο μήνες οι φοιτητές προσπαθούν να βρουν τον Πρύτανη ο οποίος αρνείται να συναντηθεί μαζί τους. Όπως επεσήμανε ο κ. Κυριακάκης, οι φοιτητές θέλουν να θέσουν στον Πρύτανη το ζήτημα του επιδόματος ενοικίου, που έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια και το οποίο αφορούσε την οικονομική ενίσχυση φοιτητών.


Επίσης ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης εξέφρασε την θέση του Συλλόγου σχετικά με την πώληση κτηρίων που ανήκουν στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ξεκαθαρίζοντας πως «οι φοιτητές είναι ενάντια στην πώληση και στην ιδιωτικοποίηση ιστορικών κτηρίων του Πολυτεχνείου στο λόφο Καστέλι. Η δική μας η θέση είναι ότι τα κτήρια αυτά επιβάλλεται να δοθούν για την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών όπως για την δημιουργία βιβλιοθήκης, λέσχης εστίασης και μηχανογραφικού κέντρου.

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα που αφορούν το Πολυτεχνείο Κρήτης στην κατηγορία «Πολυτεχνείο Κρήτης» του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr