Φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης επισκέφθηκαν το Εργοτάξιο της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό στην Αθήνα

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης επισκέφθηκαν το Εργοτάξιο TBM - Βεϊκου της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό στην Αθήνα

Μέλη του Φοιτητικού Παραρτήματος της Διεθνούς Κοινότητας Μηχανικών Πετρελαίου SPE του Πολυτεχνείου Κρήτης πραγματοποίησαν μια μοναδική εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοτάξιο TBM - Βεϊκου της νέας γραμμής 4 του Μετρό στην Αθήνα, τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μέρος των δράσεων του TUC SPE Student Chapter για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, με στόχο την ενίσχυση της πρακτικής γνώσης και της επαγγελματικής προετοιμασίας των φοιτητών.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν φοιτητές και μέλη της ομάδας από τις Σχολές Μηχανικών Ορυκτών ΠόρωνΧημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και από τη Σχολή Μεταλλειολόγων – Μεταλλουργών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις τεχνολογίες αιχμής που χρησιμοποιούνται στο έργο, να εξερευνήσουν το όρυγμα και να δουν από κοντά τα μηχανολογικά στοιχεία του TBM (Tunnel Boring Machine).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στο εργοτάξιο και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους μηχανικούς του έργου. Οι μηχανικοί Σ. Νικολόπουλος και Ν. Σιαπατόρης από την Ελληνικό Μετρό και Π. Γούτος από την AVAX GROUP, αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των φοιτητών, μεταφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Η συζήτηση επικεντρώθηκε, τόσο σε τεχνικά θέματα, όσο και στις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει ο τομέας των κατασκευών και της μηχανολογίας.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στον κ. Γ. Βασσάλο για την άψογη οργάνωση της επίσκεψης, καθώς και στους μηχανικούς Σ. Νικολόπουλο και Ν. Σιαπατόρη της Ελληνικό Μετρό και Π. Γούτο της AVAX GROUP, για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους στις ερωτήσεις των φοιτητών.

Ο συντονισμός της εκπαιδευτικής επίσκεψης πραγματοποιήθηκε από τον Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο της ομάδας SPE και Αναπληρωτή Καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Δρ. Ανδρέα Γιώτη, ενώ συμμετείχε και ο Επίκουρος Καθηγητής Ξηρουδάκης Γεώργιος, προσφέροντας χρήσιμες πληροφορίες.

Η εκπαιδευτική αυτή εκδρομή αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για την ομάδα και τα μέλη της, ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία και να ενισχύσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες. Οι φοιτητές αναφέρουν ότι η εμπειρία αυτή τους έδωσε πολύτιμα εφόδια για το μέλλον και τους ενέπνευσε να συνεχίσουν με περισσότερο ζήλο τις σπουδές και τις επαγγελματικές τους προσπάθειες.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.