Προανήγγειλαν κινητοποιήσεις οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά

Προανήγγειλαν κινητοποιήσεις οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά

Πολυτεχνείο Κρήτης: Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά προανήγγειλαν κινητοποιήσεις και ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της στέγασης, ιδιαίτερα για τους δεκάδες δικαιούχους εστίας οι οποίοι για μία ακόμη χρονιά δεν θα έχουν εξασφαλισμένη στέγη.

Σε νέες κινητοποιήσεις θα προχωρήσει ο Σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης για το οξυμένο πρόβλημα της στέγασης στην πόλη των Χανίων. Οι φοιτητές διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΚΕ, το πρωΐ της Πέμπτης ενώ στα τέλη του μήνα θα πραγματοποιήσουν φοιτητικό συλλαλητήριο στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.


Όπως τονίζουν, θα πρέπει να λυθούν άμεσα  όλα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν καθημερινά, με την εύρεση στέγης να αποτελεί το σημαντικότερο «αγκάθι», καθώς οι έλλειψη διαθέσιμων σπιτιών στην πόλη, καθώς και τα πολύ υψηλά ενοίκια σε όσα απομένουν, καθιστούν δύσκολη έως ακατόρθωτη την εύρεση κατάλληλου σπιτιού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των φοιτητών:

«Την Πέμπτη 17/09 ο σύλλογος Εστίας με την συμμετοχή και άλλων δεκάδων φοιτητών του Πολυτεχνείου πραγματοποίησαν μαζική κινητοποίηση στη συνεδρίαση της συγκλήτου του Ιδρύματος. Οι βασικές διεκδικήσεις είναι:

Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της στέγασης, ιδιαίτερα για τους δεκάδες δικαιούχους εστίας οι οποίοι θα μείνουν και πάλι στον αέρα.

Να λυθούν τώρα όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στις σπουδές μας.

Να μην περάσει η ισοτίμηση κολεγίων-πανεπιστημίων. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο που διαγράφει φοιτητές και πολλαπλασιάζει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και στα ξενόγλωσσα προπτυχιακά. Η σύγκλητος να πάρει θέση για τα κυβερνητικά σχέδια.

Ο πρύτανης και η σύγκλητος δεν έδωσαν καμία ουσιαστική απάντηση για το πρόβλημα της στέγασης, κάνοντας προσπάθεια να το υποβαθμίσουν, αλλά και στην λογική ότι τόσα έχουμε-τόσα μπορούμε να δώσουμε. Δεν συζήτησαν το αίτημα μας για άμεση κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των δικαιούχων που μένουν εκτός στέγασης. Όμως αποσπάσαμε την δέσμευση ότι οι πρωτοετείς φοιτητές θα μπορούν να σιτίζονται δωρεάν με μια βεβαίωση από το ίδρυμα.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, όχι μόνο δεν καταδικάστηκε από την σύγκλητο (με την δικαιολογία ότι αυτό είναι απλά σκέψεις και υποθέσεις) αλλά εγκρίθηκε εισήγηση που ταυτίζεται απόλυτα στους βασικούς άξονες με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Οι εστιακοί φοιτητές έχουμε πείρα, ότι τίποτα δεν κατακτήθηκε χωρίς συνεχή αγώνα. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και καλούμε σε μαζική συμμετοχή: στις 24 Οκτώβρη παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΚΕ στις 11, στις 31 Οκτώβρη φοιτητικό συλλαλητήριο στην πλατεία δημοτικής Αγοράς στις 13:30».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr