Πολυτεχνείο Κρήτης: Ανέγερση ξενώνων για τους φοιτητές

Πολυτεχνείο Κρήτης: Ανέγερση ξενώνων για τους φοιτητές

«Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης και η συνεργασία που έχουμε μας κάνει, συνεχώς, πιο δυνατούς υπάρχει εξαίρετη και εποικοδομητική συνεργασία». Αυτό ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη συνάντηση που είχε με το νέο Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελο Διαμαντόπουλο.

Ο ίδιος επεσήμανε πως είναι καθοριστική η συνεργασία αυτή για την ανάπτυξη των Ιδρυμάτων αλλά και της τοπικής κοινωνίας, ενώ υπογράμμισε πως το έργο τους στηρίζεται με προγράμματα της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και του υπουργείου. «Στόχος, είναι τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ιδρύματα να έχουν τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις για να αναπτύσσονται επιστημονικά, να δημιουργούνται θέσεις εργασίας αλλά και να στελεχώνονται με κορυφαίους επιστήμονες», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.


Η συνάντηση περιστράφηκε γύρω από τη λειτουργία και το ρόλο των πανεπιστημιακών και των ερευνητικών ιδρυμάτων του νησιού, αλλά και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων τους για να παράγουν καινοτόμα προϊόντα και Υπηρεσίες. Προς την κατεύθυνση αυτή όλα τα Ιδρύματα της Κρήτης, έχουν δημιουργήσει ένα νέο θεσμό που ονομάζεται «CrInI – Crete Inno-vation Initiative» που στόχο έχει τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας στο χώρο της επιχειρηματικότητας, της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνίας. Το «CrInI» έχει συμβουλευτικό ρόλο προς την Περιφέρεια Κρήτης και τις δομές της, με σκοπό τη δημιουργία δίαυλων επικοινωνίας μεταξύ του επιχειρηματικού και του ερευνητικού κόσμου του νησιού. Επιπλέον, συμβάλει με προτάσεις στην υλοποίηση της στρατηγικής για την έξυπνη εξειδίκευση της Περιφέρειας Κρήτης. Απώτερος στόχος είναι η ανάδειξη της Περιφέρειας Κρήτης σε πρότυπο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Η Περιφέρεια Κρήτης ανέκαθεν παίζει ένα σημαντικό ρόλο. Ο συντονισμός που μπορεί να έχει είναι σημαντικός γιατί χρειαζόμαστε κάποια κίνητρα για να συνεργαζόμαστε όλα τα ιδρύματα κι αυτό θα είναι προς όφελος της Κρήτης και της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Διαμαντόπουλος ο οποίος ενημέρωσε επίσης τον Περιφερειάρχη, για τα επιτεύγματα του Πολυτεχνείου, τα προβλήματα, αλλά και τις προτεραιότητες που έχουν θέσει οι πρυτανικές αρχές με στόχο την ανάπτυξη του Πολυτεχνείου και της κοινωνίας της Κρήτης.

Αναφερόμενος δε στα επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ανέγερση των ξενώνων για τους φοιτητές, ενώ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του για τη λειτουργία του εγκαταλελειμμένου κολυμβητηρίου, τονίζοντας πως αναμένονται προτάσεις από το αρμόδιο υπουργείο που έχει δεσμευτεί πως θα χρηματοδοτήσει το έργο από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. «Είναι μεγάλο αναπτυξιακό έργο και πρέπει να γίνει για τη στήριξη της νεολαίας των Χανίων», δήλωσε.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr