6.000 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δεν στεγάζονται 6.000 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δεν στεγάζονται

6.000 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δεν στεγάζονται

Σήμερα 29/4 μέλη του Φ.Σ. του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου παρευρεθήκαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη μαζί με φοιτητές του τμήματος της Τρίπολης, καθώς στο εν προκειμένω συμβούλιο τέθηκε το ζήτημα της έλλειψης στέγασης των φοιτητών του Πανεπιστημίου.  Αυτή τη στιγμή και εδώ και ένα χρόνο 6.000 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δεν στεγάζονται καθώς δεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες. Στη σχετική ερώτηση του κ. Γούργαρη, περιφερειακού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η απάντηση που δόθηκε από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη κ. Στεφανόπουλο, περιείχε ανακρίβειες όπως λ.χ. το ότι υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες που φιλοξενούν τους φοιτητές δωρεάν στο Τολό. Ο ίδιος ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης τόνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας αλλά της κυβέρνησης και του Πανεπιστημίου.

Το οξύμωρο στην προκείμενη περίπτωση είναι ότι παρότι παρευρεθήκαμε στο συμβούλιο, δεν μας δόθηκε ο λόγος για ένα θέμα που μας αφορά άμεσα, καθώς οι αρμόδιοι επικαλέστηκαν διαδικαστικά κωλύματα. Θεωρώντας απαράδεκτο το γεγονός ότι η πολιτεία δεν δέχτηκε να μας ακούσει, αγνοήσαμε τον τεχνοκρατικό χαρακτήρα του συμβουλίου απαιτώντας ένα μόνο λεπτό από το χρόνο των παρευρισκόμενων. Τα μικρόφωνα έκλεισαν με το πρόσχημα ότι είμαστε υποκινούμενοι και εξυπηρετούμε κομματικές σκοπιμότητες. Κομματική σκοπιμότητα ονόμασαν το δικαίωμα 6.000 φοιτητών στη στέγη και κατ' επέκταση στην παιδεία και τη μόρφωση. Τον λόγο δεν τον πήραμε ποτέ, φύγαμε όμως με την ικανοποίηση πως προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με ανθρώπους που έχουν ξεχάσει να μιλούν ανθρώπινα.


Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Καλών Τεχνών Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr