Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μαζεύουν υπογραφές για το κόστος μετακίνησης τους

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μαζεύουν υπογραφές για το κόστος μετακίνησης τους

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Πρωτοβουλία για τα μεγάλα έξοδα μετακίνησης των φοιτητών του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι οικογένειες των φοιτητών αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην ενοικίαση κατοικίας για τα παιδιά τους που πέρασαν σε άλλη πόλη από τον τόπο μόνιμης κατοικίας.


Δεν είναι επίσης λίγες οι περιπτώσεις που φοιτητές αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά από τον τόπο κατοικίας τους στην πόλη που πέρασαν προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, με το κόστος πληρωμής να ανέρχεται σε δεκάδες ευρώ κάθε μήνα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γιουλιάν Χατζίου προχώρησε στην πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών από φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Κόρινθο, διεκδικώντας την οικονομική ενίσχυση των παιδιών που μετακινούνται καθημερινά από την Αθήνα και άλλες πόλεις. 

Το κείμενο για τη συλλογή υπογραφών:

Το κόστος μετακίνησης των φοιτητών της σχολής μας που παραμένουν στις πόλεις τους ξεπερνά τα 100€ μηνιαίως και τα 1200€ ετησίως. Στην Ελλάδα της κρίσης και του κατώτατου μισθού των 713€, το κόστος μετακίνησης των φοιτητών της σχολής μας είναι ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ.

Για τον λόγο αυτό, διεκδικώντας την αξιοπρέπεια και την προστασία των φοιτητών και των φοιτητριών της σχολής μας από τον κίνδυνο της στέρησης των σπουδών τους εξαιτίας του μη βιώσιμου κόστους,αποφάσισα να πάρω την πρωτοβουλία και να συντάξω το παρόν κείμενο ζητώντας από το διοικητικό συμβούλιο του ΠΕΔΙΣ να λάβει δράση για το ζήτημα του κόστους μετακίνησης.

Για την ανακούφιση του εισοδήματος των φοιτητών , τέτοιες δράσεις πρέπει αφορούν την μείωση των φοιτητικών τιμών στο κόστος της μετακίνησης με ΤΑΞΙ και στο κόστος των εισητηρίων του προαστιακού και των ΚΤΕΛ.

Για να γίνει όμως ένα τέτοιο αίτημα πραγματικότητα, η στήριξη σου είναι αναγκαία! Υπόγραψε και εσύ το κείμενο αυτό για να καταφέρουμε να καταθέσουμε το αίτημα μας δυναμικά και να κερδίσουμε την μάχη αυτή, για την αξιοπρέπεια και το πανεπιστήμιο μας!

Γιουλιάν Χατζίου,
φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων , πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,
μέλος Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr