Επίσκεψη του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο ΠΑΠΕΙ

Επίσκεψη του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xiao Junzheng στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σιάο Τζουντσένγκ (Xiao Junzheng).

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του υποδεχόμενος τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xiao Junzheng για πρώτη φορά στους χώρους του Πανεπιστήμιου, όπου συζητήθηκαν ακαδημαϊκά και ερευνητικά θέματα. Επίσης διερευνήθηκαν οι προϋποθέσεις για περαιτέρω συνεργασίες σε διεθνή και περιφερειακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και τέθηκαν βάσεις για την υλοποίηση Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Προγραμμάτων και συνεργιών σε διακρατικά ερευνητικά προγράμματα.


To Πανεπιστήμιο Πειραιώς ηγείται συντονίζοντας έναν όμιλο Ελληνικών Πανεπιστημίων (ΕΜΠ, Πάντειο, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΠΑΜΑΚ και Χαροκόπειο) και πέντε κοινωνικών εταίρων εκπληρώνοντας συμφωνίες από κοινού με Πανεπιστήμια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας μέσω του Erasmus+. Επίσης Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς έχει συνάψει μνημόνια συνεργασίας με τέσσερα Πανεπιστήμια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν, η Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγήτρια Σοφιανοπούλου Στυλιανή, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας  Αναπληρωτής  Καθηγητής Ρουκανάς Σπυρίδων, η Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Καθηγήτρια Βερροπούλου Γεωργία, ο Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Καθηγητής Αριστοτέλης Τζιαμπίρης καθώς και η Υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων Δρ. Χριστίνα Κοντογουλίδου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr