Συγκροτείται Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (Ε.Ι.Φ.) στο ΠΑΠΕΙ

Συγκροτείται Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (Ε.Ι.Φ.) στο ΠΑΠΕΙ

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα μέλη Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π., Ε.Τ.Ε.Π., Διοικητικό Προσωπικό και Φοιτητές (και των τριών κύκλων Σπουδών) που επιθυμούν να οριστούν μέλη της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (Ε.Ι.Φ.) του Πανεπιστημίου Πειραιώς, να υποβάλλουν έως την (παράταση) 18η Απριλίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00 στη Γραμματεία της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς αυτοπροσώπως ή ηλεκτρονικά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), τα κάτωθι:

  1. Αίτηση υποψηφιότητας (σύμφωνα με το επισυναπτόμενο υπόδειγμα)
  2. Βιογραφικό Σημείωμα από το οποίο προκύπτει το έργο και η γενικότερη συνεισφορά του/της υποψηφίου/ας, στα πεδία της ισότητας των φύλων, της καταπολέμησης των ανισοτήτων και διακρίσεων και της αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η συγκρότηση, η λειτουργία και το έργο της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (Ε.Ι.Φ.) προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 33 του ν. 4589/2019, ως εξής:


1. Με απόφαση της Συγκλήτου συνιστάται και συγκροτείται σε κάθε Α.Ε.Ι. άμισθη Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (Ε.Ι.Φ.) ως συμβουλευτικό όργανο της Συγκλήτου και των Διοικήσεων των Σχολών και Τμημάτων για την προώθηση της ισότητας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας και σε όλες τις διαδικασίες της ακαδημαϊκής ζωής.

2. Η Ε.Ι.Φ. είναι εννεαμελής και αποτελείται από έξι (6) μέλη Δ.Ε.Π., ένα (1) μέλος Ε.Ε.Π. ή Ε.ΔΙ.Π. ή Ε.Τ.Ε.Π., έναν (1) διοικητικό υπάλληλο και έναν (1) φοιτητή. Τα μέλη της έχουν τριετή θητεία και ορίζονται ύστερα από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που δημοσιεύει ο Πρύτανης. Οι υποψηφιότητες αξιολογούνται από τριμελή επιτροπή που συγκροτεί η Σύγκλητος, η οποία συντάσσει πίνακα κατάταξης και τον υποβάλλει ως εισήγηση στη Σύγκλητο. Η Σύγκλητος κατά την επιλογή των μελών λαμβάνει υπόψη το έργο και γενικότερα την συνεισφορά των υποψηφίων στα πεδία της ισότητας των φύλων, της καταπολέμησης των ανισοτήτων και διακρίσεων και της αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού.

3. Η Ε.Ι.Φ. έχει τις εξής αρμοδιότητες:

α) εκπονεί σχέδια δράσης για την προώθηση και διασφάλιση της ουσιαστικής ισότητας στις εκπαιδευτικές, ερευνητικές και διοικητικές διαδικασίες του Ιδρύματος και καταρτίζει ετήσια έκθεση, την οποία υποβάλλει στη Σύγκλητο,

β) εισηγείται στα αρμόδια όργανα μέτρα για την προώθηση της ισότητας και την καταπολέμηση του σεξισμού,

γ) παρέχει ενημέρωση και επιμόρφωση στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σε θέματα σχετικά με το φύλο και την ισότητα,

δ) παρέχει υπηρεσίες διαμεσολάβησης σε περιπτώσεις καταγγελιών για διακριτική μεταχείριση ή παρενοχλητική συμπεριφορά,

ε) προωθεί την εκπόνηση Π.Μ.Σ. και τη διενέργεια σεμιναρίων και διαλέξεων που εστιάζουν στη μελέτη του φύλου,

στ) προωθεί την εκπόνηση μελετών και ερευνών σχετικά με θέματα που σχετίζονται με το πεδίο της αρμοδιότητάς της,

ζ) παρέχει συνδρομή προς θύματα διακρίσεων όταν καταγγέλλουν διακριτική μεταχείριση. Με τον εσωτερικό Κανονισμό του Α.Ε.Ι. ρυθμίζονται ειδικότερα τα θέματα υποστήριξης των θυμάτων διακριτικής μεταχείρισης από την Επιτροπή.

Οι υποψηφιότητες που θα υποβληθούν στη Γραμματεία της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς θα διαβιβασθούν δια της ανωτέρω Γραμματείας στην Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης, που ορίστηκε με την αριθμ. πρωτ. 20221638/17-3-2022 απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος, προκειμένου να αξιολογηθούν και να συνταχθεί ο σχετικός πίνακας κατάταξης ο οποίος θα υποβληθεί ως εισήγηση στη Σύγκλητο του Ιδρύματος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr