Οκτώ καθηγητές του ΠΑΠΕΙ στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πειραιώς με βάση μελέτη του Stanford

Στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους καθ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους συγκαταλέγονται οκτώ (8) καθηγητές και καθηγήτριες του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σύμφωνα με τη μελέτη “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators” του καθηγητή Ιωάννη Ιωαννίδη και της ομάδας του στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ.

Στη συγκεκριμένη μελέτη καταγράφονται οι κορυφαίοι 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως από όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και το 2% των κορυφαίων επιστημόνων του επιστημονικού τους υποπεδίου. Η αξιολόγηση βασίστηκε στον αντίκτυπο του ερευνητικού τους έργου και συγκεκριμένα στις αναφορές που αυτό έχει λάβει σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus. Το Scopus είναι η μεγαλύτερη βάση δεδομένων περίληψης και παραπομπής βιβλιογραφίας από ομότιμους κριτές: επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και πρακτικά συνεδρίων.


Παρέχοντας μια ολοκληρωμένη επισκόπηση του παγκόσμιου ερευνητικού αποτελέσματος στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της ιατρικής, των κοινωνικών επιστημών και των τεχνών και των ανθρωπιστικών επιστημών, το Scopus διαθέτει έξυπνα εργαλεία για την παρακολούθηση, ανάλυση και οπτικοποίηση της έρευνας.

Οι 8 καθηγητές και καθηγήτριες του Πανεπιστημίου Πειραιώς που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα είναι οι εξής:

  1. Γιάννης Θεοδωρίδης, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Επιστήμης των Δεδομένων. 
  2. Ηλίας Μαγκλογιάννης, Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Διευθυντής του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Βιοϊατρικής. 
  3. Χρήστος Δουληγέρης, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Δικτύων και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, Υπηρεσιών και Ασφάλειας. 
  4. Στέφανος Γκρίτζαλης, Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, μέλος του Εργαστηρίου Ασφάλειας Συστημάτων.
  5. Δημήτριος Βέργαδος, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ψηφιακού Πολιτισμού, Έξυπνων Πόλεων, Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ) και Προηγμένων Ψηφιακών Τεχνολογιών και Υπηρεσιών. 
  6. Μαρία Βίρβου, Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Λογισμικού. 
  7. Αθανάσιος Κανάτας, Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Διευθυντής του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων. 
  8. Παναγιώτης Δεμέστιχας, Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Διευθυντής του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων και Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών. 

Η μελέτη της ομάδας του Stanford είναι διαθέσιμη εδώ: https://journals.plos.org/plosbiology/article?id=10.1371/journal.pbio.3000918

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr