Οι δράσεις του Πανεπιστημίου Πατρών

Οι δράσεις του Πανεπιστημίου Πατρών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του Πανεπιστήμιου Πατρών «Ημέρες γνωριμίας των Σχολείων της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πατρών» για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 με τίτλο: «Τα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο»
Το Ίδρυμα, επιδιώκοντας να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την κοινωνία μέσω της γνωστοποίησης του έργου και των δραστηριοτήτων του, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές/τριες να γνωρίσουν από κοντά και να καλλιεργήσουν το ενδιαφέρον τους για τη γνώση και την έρευνα. Το Πανεπιστήμιο Πατρών, τις ακαδημαϊκές μονάδες του με τα εργαστήριά τους, τα Μουσεία του, την Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας, το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών αλλά και τις κατάφυτες πανεπιστημιουπόλεις του, επισκέφτηκαν συνολικά 6.316 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από 193 Σχολεία της Περιφέρειας μας, των όμορων Περιφερειών αλλά και από απομακρυσμένες περιοχές στο πλαίσιο εκπαιδευτικών εκδρομών τους. Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη ΔΕΠ, Ε.ΔΙ.Π., Ε.ΤΕ.Π., και τους συνεργάτες των Τμημάτων και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης καταθέτοντας τις ιδέες και διαθέτοντας τον πολύτιμο χρόνο τους.

Διεθνής συνεργασία του ΠΜΣ Λογιστικής στο Σύγχρονο Περιβάλλον Διοίκησης με το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας
Στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών του ΠΜΣ Λογιστικής στο Σύγχρονο Περιβάλλον Διοίκησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα αναγνωρίστηκε από το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας (Institute of Chartered Accountants in England and Wales / ICAEW) ως ICAEW Partner in Learning. Το διδακτικό προσωπικό του μεταπτυχιακού θα συνεργαστεί με το Ινστιτούτο για την επαγγελματική ανάπτυξη και εκπαίδευση των μεταπτυχιακών φοιτητών του.


Μαζική η 11η Ποδηλατική Βόλτα του Πανεπιστημίου Πατρών
Με πολύ κόσμο και με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 11η Ποδηλατική Βόλτα του Πανεπιστημίου Πατρών «Πάμε με Ποδήλατο», με την επιμέλεια του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Επιτροπή Αθλητισμού του εκπαιδευτικού ιδρύματος στήριξε την πραγματοποίηση της 11ης Ποδηλατικής Βόλτας σε μία διαδρομή από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών ως την πλατεία Γεωργίου στο κέντρο της πόλης. Φοιτητές και φοιτήτριες, γονείς με παιδιά, Προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών και πολίτες της Πάτρας, κάθε ηλικίας, «αγκάλιασαν» και φέτος τη δράση και τόνισαν με τη συμμετοχή τους την αξία της μετακίνησης με ποδήλατο καθώς και τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου μέσου μεταφοράς αλλά και άθλησης.
Περισσότερα: https://gym.upatras.gr/2023/05/09/maziki-i-11i-podilatiki-volta-toy-panepistimioy-patron-stis-7-ma-oy-2023/

{σ}τροφή Έρχεται σύντομα
Η Χοροθεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών «Ορμήτες» παρουσιάζει τη {σ}τροφή στις 26 – 27 – 28 Μαΐου στο Θέατρο Λιθογραφείον. Επικοινωνία: ΤΗΛ.: 2610.969668, 2610.996203, 2610.969081.

20 χρόνια UPFM - Μουσική εκδήλωση στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Π.Π.
Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο (ΣΠΚ) του Πανεπιστημίου Πατρών η μεγάλη Μουσική εκδήλωση του UPFM στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων δημιουργικής παρουσίας του τόσο στα FM όσο και στα επιστημονικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Πάτρας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία σύντομη παρουσίαση της 20χρονης ιστορίας και της δράσης του UPFM, συνεχίστηκε με τη χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών, υπό τη διεύθυνση της κας Ιωάννας Μιντιλογλίτη και τη συμμετοχή του φωνητικού συνόλου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Ωδείου Πατρών και ολοκληρώθηκε με τους τραγουδοποιούς Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη, Αργύρη Λούλατζη και Παντελή Κυραμαργιό όπου πλαισιωμένοι με εξαιρετικούς μουσικούς πλημμύρισαν το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο με υπέροχες μελωδίες έντεχνης και παραδοσιακής Ελληνικής μουσικής. Πολλά τραγούδια τους χόρεψαν η φοιτητική ομάδα του Ελληνικού χορού του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Πατρών, υπό την επιμέλεια του κ. Γρηγόρη Μικρώνη και ο σύλλογος Κρητών Πάτρας, υπό την επιμέλεια του κ. Στέλιου Τσιμπλοστεφανάκη. Η Πολιτιστική Ομάδα του UPFM ευχαριστεί όλες και όλους που τίμησαν με την παρουσία τους  αυτή την επετειακή μουσική εκδήλωση, την Πρυτανική αρχή για τη βοήθεια της και για τη δωρεάν παραχώρηση του ΣΠΚ του Πανεπιστημίου μας καθώς και τους τραγουδοποιούς με τους μουσικούς τους, τη χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών, το φωνητικό σύνολο της Φιλαρμονικής Εταιρείας Ωδείου Πατρών, τη φοιτητική ομάδα Ελληνικού χορού του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Πατρών, το σύλλογο Κρητών Πάτρας, το προσωπικό του ΣΠΚ για την άψογη συνεργασία και τέλος την Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_τοπία για την πολύτιμη βοήθεια της να γίνει η βραδιά αυτή ακόμα πιο όμορφη.

Εκδήλωση Εθελοντικής Ομάδας Βοτανικού Κήπου με τίτλο: «I SEE GREEN: Botanical Arts Festival»
Η Εθελοντική Ομάδα του Βοτανικού Κήπου του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιήσει το Σάββατο, 13/5 και ώρα 10:00 στο Εργαστήριο Βοτανικής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών εκδήλωση  με τίτλο: «I SEE GREEN: Botanical Arts Festival».   Με αυτή την εκδήλωση η εθελοντική ομάδα μας θα προσπαθήσει να επιστήσει την προσοχή στον κόσμο των φυτών με πολλούς διαφορετικούς και δημιουργικούς τρόπους.  Αναλυτικές πληροφορίες: https://www.upatras.gr/i-see-green-botanical-arts-festival-13-05-2023/

Ημερίδα με τίτλο: «Ορατότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ Ταυτοτήτων»
Το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιεί ημερίδα - εκδήλωση με τίτλο:«Ορατότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ Ταυτοτήτων». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τ 11 του κτιρίου Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 και ώρα 18.30 - 21.00. Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/oratotita-ton-loatki-taftotiton-12-05-2023/ Δήλωση  συμμετοχής  σε  εργαστήριο :
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeqi3xgtFEmZ5C400GZJh0SpDdN1cs0QiChoCsq03m-TTOJ2g/viewform?usp=sharing

ΜΕΤ: Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2023 στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας ΠΠ
Μάιος 2023,  μήνας των Μουσείων! Τα Μουσεία γιορτάζουν αναδεικνύοντας τον ρόλο τους στην αειφορία και την ποιότητα ζωής. To Mουσείο Eπιστημών και Tεχνολογίας ΠΠ γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2023 με ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις: Αναλυτικά οι δράσεις: http://www.stmuseum.upatras.gr/index.php/el/

Ημερίδα φοιτητριών/τών κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας-Τ.Επ.Ε.Κ.Ε
Την Παρασκευή 12-5-2023 και ώρα 9.00-14.00, οι τελειόφοιτοι φοιτητές και φοιτήτριες της Κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, πραγματοποιούν ημερίδα για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που θα τους/τις διαδεχτούν με θέμα «Εμπειρίες φοιτητών/τριών κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Επ.Ε.Κ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών από την Εργαστηριακή Πρακτική Άσκηση του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023-Παρουσίαση Κοινωνικών Φορέων Πάτρας». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας. Το πρόγραμμα και η αφίσα της ημερίδας στο σύνδεσμο: https://www.edu-sw.upatras.gr/hmerida-me-thema-empeiries-foititon-trion-katefthynsis-koinonikis-ergasias-tou-t-ep-e-k-e-panepistimiou-patron-apo-tin-ergastiriaki-praktiki-askisi-tou-akadimaikou-etous-2022-2023-parousiasi-koinonik/

Ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Υγείας Μεσογειακής Ιχθυοκαλλιέργειας»
Το Tμήμα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, θα πραγματοποιήσει Ημερίδα  με θέμα: «Διαχείριση Υγείας Μεσογειακής Ιχθυοκαλλιέργειας», η οποία θα λάβει χώρα την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 στο Μεσολόγγι – Αμφιθέατρο (Κτίριο Κ24) Σχολής Γεωπονικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών. Μεσολόγγι – Αμφιθέατρο (Κτίριο Κ24) Σχολής Γεωπονικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών. Περισσότερα: http://asfa.upatras.gr/?p=6160 

BA Visiting Fellowship, 2023 Competition
Η ερευνητική πρόταση της Καθηγήτριας του Τμήματος Φιλολογίας κ. Άννας Ρούσσου με τίτλο «Wh-pronouns as Indefinites: Implications for Linguistic Variation» έλαβε χρηματοδότηση από τη Βρετανική Ακαδημία στο πλαίσιο του διαγωνισμού BA Visiting Fellowships για το 2023 https://www.thebritishacademy.ac.uk/programmes/visiting-fellowships/ Η έρευνα διεξάγεται στο Faculty of Modern and Medieval Languages and Linguistics του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ. Το πρόγραμμα της Βρετανικής Ακαδημίας δίνει τη δυνατότητα σε επιστήμονες εξαιρετικού κύρους του εξωτερικού να διεξαγάγουν έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο για διάστημα 3 έως 6 μηνών, με στόχο την ανάπτυξη νέων συνεργασιών ή/και ενδυνάμωση των υπαρχουσών.

Η ταινία "90 Λεπτά" στο 3ο Patras Steps Film Festival των "ΠΟΦΠΠ"
Το Κινηματογραφικό Τμήμα των ΠΟΦΠΠ μας καλωσορίζει στο 3ο Patras Steps Film Festival με ένα αφιέρωμα στην εθελοντική δωρεά μυελού των οστών προβάλλοντας την ταινία "90 Λεπτά" του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ)-"Χάρισε ζωή". Στην προβολή της Δευτέρας 15 Μαΐου 2023  θα βρίσκεται και η εθελοντική ομάδα WILL YOU MARROW των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής από τις 20:30-23:00, στα Σκαλάκια της Πατρέως και θα πραγματοποιεί δειγματοληψία σάλιου & εγγραφές νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Το φετινό φεστιβάλ των Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών "ΠΟΦΠΠ” θέλοντας να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα αναφορικά με την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών θα φιλοξενήσει την εθελοντική ομάδα WILL YOU MARROW ME  και σε άλλες δράσεις για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε στα : 
https://www.xarisezoi.gr/events/
https://stepsfilmfest.gr/schedule.html
https://www.facebook.com/pofpp/?locale=el_GR 

Πανεπιστήμιο Πατρών: 1η Συνάντηση τοπικών εταίρων του Έργου Ευρωπαϊκού SMEOrigin

Πανεπιστήμιο Πατρών: Reunion φοιτητών στο Αγρίνιο μετά από 34 χρόνια

Πανεπιστήμιο Πατρών / Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών 2023 (LIVE)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr