Έναρξη δράσης της Βιβλιοθήκης του Παν. Πατρών με τίτλο «Η δύναμη των λέξεων, η δημιουργική γραφή ως θεραπευτικό μέσο»

Έναρξη δράσης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Η δύναμη των λέξεων, η δημιουργική γραφή ως θεραπευτικό μέσο» 

Σκοπός της δράσης «Η δύναμη των λέξεων» είναι να βοηθήσει τους φοιτητές/τριες μέσα από τεχνικές δημιουργικής γραφής να σταθούν απέναντι σε ήπια ψυχικά άλγη και ψυχολογικές πιέσεις που δέχονται.

Σε ένα περιβάλλον γνώσης και πολιτισμού, όπως είναι οι βιβλιοθήκες, θέλουμε να αναπτύξουν μέσω διαφόρων ασκήσεων και τεχνικών δημιουργικής γραφής εκείνες τις δεξιότητες με τις οποίες θα αναγνωρίζουν τα ζητήματα που τους απασχολούν, να τα αποτυπώνουν με δημιουργικό τρόπο με λέξεις και φράσεις, να τα επικοινωνούν με αυτοπεποίθηση και να αναπτύσσουν μέσα από αυτές, μηχανισμούς ενδυνάμωσης.


Δευτερεύοντες στόχοι της δράσης, είναι η από κοινού ανακούφιση από τα όποια ψυχολογικά τους ζητήματα, η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, αλλά και η απόκτηση περισσότερης αυτοπεποίθησης, σιγουριάς, και εμπιστοσύνης στον εαυτό τους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και αφορά φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Πατρών (Προπτυχιακοί – Μεταπτυχιακοί) από όλα τα Τμήματα. Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν συνολικά 16 άτομα.

Διάρκεια

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έξι εβδομάδες και θα διεξάγεται κάθε Πέμπτη από 2 Μαρτίου έως 6 Απριλίου και ώρες 15:00-17:00.

Χώρος διεξαγωγής

Το πρόγραμμα θα είναι δια ζώσης και ο χώρος διεξαγωγής είναι η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης στην Πανεπιστημιούπολη Ρίου.

Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα, συμπληρώστε την αίτηση που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο πατώντας εδώ. Η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι 12 Φεβρουαρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης τηλεφωνικά στο 2610.969615 ή στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr