Πανεπιστήμιο Πατρών: Παρέμβαση φοιτητών για το πρόγραμμα της εξεταστικής

Πανεπιστήμιο Πατρών: Παρέμβαση φοιτητών για την καθυστέρηση γνωστοποίησης του προγράμματος εξεταστικής

Σε παρέμβαση ΔΙΚΤΥΟΥ Προοδευτικών Αριστερών Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών με αφορμή την καθυστέρηση έκδοσης προγραμμάτων εξεταστικής σε ανακοίνωση αναφέρουν:

«Έχει μπει Ιανουάριος, τα μαθήματα σταματάνε σε 1 εβδομάδα και τα περισσότερα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών αρνούνται πεισματικά να βγάλουν πρόγραμμα εξεταστικής.


Έγκαιρη ανάρτηση του προγράμματος σημαίνει λιγότερο άγχος και προγραμματισμός του διαβάσματός μας. Είναι αδιανόητο να μαθαίνουμε τελευταία στιγμή πότε θα δώσουμε τα μαθήματά μας.

Φοιτούμε σε σχολές με σοβαρές ελλείψεις σε καθηγητές και εργαστηριακό προσωπικό, με συνέπεια πολλά μαθήματα να μην διδάσκονται ή να συγχωνεύονται. Οι αναρτημένες σημειώσεις στο eclass είναι από ελλιπείς έως και ανύπαρκτες. Οι ρυθμοί σπουδών μας εντατικοποιούνται, ενώ με τα όρια φοίτησης του Νόμου Κεραμέως που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας... βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με διαγραφή.

Μέχρι πότε θα κρατήσει αυτή η κατάσταση; Θα μάθουμε πώς και πότε δίνουμε 1 μέρα πριν ξεκινήσει η εξεταστική;

Κρίνεται αναγκαία η διαμόρφωση του προγράμματος της εξεταστικής με τέτοιο τρόπο που δε θα επιβαρύνει τους φοιτητές, με την εξέταση πολλών υποχρεωτικών μαθημάτων σε μικρό χρονικό διάστημα. Θα ήταν πρακτικό να μην εξετάζονται περισσότερα από 3 υποχρεωτικά, σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Ως ΔΙΚΤΥΟ Προοδευτικών Αριστερών Φοιτητών

Απαιτούμε:

  • Άμεση ανάρτηση των προγραμμάτων της εξεταστικής, σε όλα τα τμήματα
  • Ανθρώπινους όρους σπουδών και εξετάσεων
  • Προσλήψεις καθηγητών και εργαστηριακού προσωπικού
  • Ανάρτηση υλικού στο e-class, για όλα τα μαθήματα

Ενάντια σε λογικές πελατειακών σχέσεων των καθεστωτικών παρατάξεων με σημειώσεις... προτάσσουμε το συλλογικό διάβασμα και την αλληλεγγύη μεταξύ των φοιτητών/-τριών!».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr