Πρύτανης: Το Πανεπιστήμιο Πατρών «κέρδισε» 44 νέες θέσεις ΔΕΠ και 1.581.636,00 χρηματοδότηση

Πρύτανης: Το Πανεπιστήμιο Πατρών «κέρδισε» 44 νέες θέσεις ΔΕΠ και 1.581.636,00 χρηματοδότηση

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα αποδοθούν 44 νέες θέσεις  μελών ΔΕΠ και χρηματοδότηση που θα  φτάνει στο ύψος του 1.581.636,00 ευρώ, σύμφωνα με τα υπογραφέντα από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Πρόκειται για αποφάσεις με τις οποίες αποδίδεται στα ΑΕΙ έκτακτη επιχορήγηση 20 εκ. ευρώ και κατανέμονται 400 θέσεις μελών ΔΕΠ. 

Η έκτακτη  χρηματοδότηση, όπως και η τακτική, δίνεται πλέον στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων που έχει εισηγηθεί στο Υπουργείο η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και λαμβάνεται  υπ’ όψιν  ο αριθμός των φοιτητών, ο αριθμός των Τμημάτων και η γεωγραφική διασπορά του Ιδρύματος. Η έκτακτη επιχορήγηση κάθε Ιδρύματος αφορά κατά το 50% την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και κατά το υπόλοιπο 50% την περαιτέρω υποστήριξη των Ιδρυμάτων ως προς την υλοποίηση των υποχρεώσεών τους που απορρέουν από το Νόμο 4777/2021 για την κάλυψη δαπανών ασφάλειας και προστασίας και ειδικότερα για την εφαρμογή συστημάτων ελεγχόμενης πρόσβασης, εκπόνησης σχεδίων ασφαλείας κλπ. 


Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του εκφράζει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, αφού το Πανεπιστήμιο Πατρών «κέρδισε» μια μεγάλη νίκη για την απρόσκοπτη ανάπτυξή του, με τις 44 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ και την έκτακτη χρηματοδότηση του 1.581.636,00 γεγονός που η Πρυτανική Αρχή είχε στοχεύσει. « Η Πρυτανική Αρχή πέτυχε στις στοχεύσεις της. Το Πανεπιστήμιο Πατρών πλέον αναγνωρίζεται στην πράξη ως το τρίτο Πανεπιστήμιο της χώρας» υπογραμμίζει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας.

Πανεπιστήμια: 20 εκατομμύρια ευρώ και 400 νέες θέσεις καθηγητών - Κατανομή ανά ΑΕΙ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr