Πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών (Ρίο)

Πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών (Ρίο)

A. Από την Αθήνα στο Πανεπιστήμιο

Ερχόμενοι από Αθήνα μέσω της εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών, ακολουθήστε τη δεξιά παρακαμπτήριο αμέσως μετά τα διόδια. Μετά από 300 μ., στο σημείο όπου ο δρόμος χωρίζεται, ακολουθήστε την αριστερή οδό που περνάει κάτω από την γέφυρα και μετά από 500 μ. θα δείτε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Εκεί αρχίζει και ο χώρος του Πανεπιστημίου.


B. Από την Πάτρα στο Πανεπιστήμιο

1. Με προαστιακό

Προαστιακός Πάτρας εκτελεί δρομολόγια κάθε μία ώρα και συνδέει την Πάτρα με το Ρίο. Το εισιτήριο κοστίζει 1,40 ευρώ και 1 ευρώ για τους φοιτητές ανά διαδρομή. Επίσης, εκδίδεται μηνιαία φοιτητική κάρτα κόστους 15 ευρώ. Στον Προαστιακό, δίνεται στον επιβάτη η δυνατότητα μεταφοράς και του ποδηλάτου του. 

Τα δρομολόγια του Προαστιακού εκτελούνται ανά 1 ώρα από 6.30 έως 22.30 για τη διαδρομή Άγιος Ανδρέας – Πάτρα – Άγιος Βασίλειος και ανά 1 ώρα από 7.00 έως 23.00 για τη διαδρομή Άγιος Βασίλειος – Πάτρα – Άγιος Ανδρέας.

Η διαδρομή Καστελόκαμπος – Πανεπιστήμιο -Νοσοκομείο και αντίστροφα καλύπτεται με λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

2. Με αυτοκίνητο

Το Πανεπιστήμιο απέχει περίπου 10 χμ. από την πόλη της Πάτρας. Από το κέντρο της Πάτρας ακολουθήστε την οδό Κορίνθου μέχρι το τέρμα της, κατόπιν ακολουθήστε την οδό Πανεπιστημίου και λίγο μετά το κλειστό γυμναστήριο “Ολυμπιονίκης Δημ. Τόφαλος”, πριν περάσετε το ποτάμι (χείμαρρος Χάραδρος), στρίβετε δεξιά. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στο Πανεπιστήμιο με σαφείς πινακίδες.

3. Με λεωφορείο

Το αστικό λεωφορείο με τον αριθμό 6, πoυ έχει αφετηρία στην oδό Eρμού, εκτελεί δρoμoλόγια ανά 10-15 λεπτά καθ’ όλη τη διάρκεια τoυ ακαδημαϊκoύ έτoυς και ανά μία ώρα κατά τη θερινή περίoδo και στις γιoρτές Χριστoυγέννων και Πάσχα. Επειδή η γραμμή 6 δεν έρχεται αποκλειστικά στο Πανεπιστήμιο, χρειάζεται προσοχή και πρέπει να υπάρχει σχετική πινακίδα προορισμού στο λεωφορείο. Για τους φοιτητές ισχύει μειωμένο εισιτήριο κατά την διάρκεια του πανεπιστημιακού έτους.

Αστικές Συγκοινωνίες Πατρών – Δρομολόγια: Γραμμή 6: Πανεπιστήμιο – Νοσοκομείο [pdf] | Γραμμή 6: EXPRESS Πανεπιστήμιο – Νοσοκομείο [pdf] | Γραμμή 9: Πανεπιστήμιο – Νοσοκομείο μέσω Έλληνος Στρατιώτου [pdf]

Λεωφορείο Πανεπιστημιούπολης Πάτρας

  • Λειτουργία: 8.00 – 20:00
  • Συχνότητα: τα δρομολόγια ξεκινούν από την Πρυτανεία κάθε 30 λεπτά
  • Χάρτης διαδρομής

4. Με ταξί

Υπάρχουν περίπου 1000 ταξί στην Πάτρα, τα οποία είναι διαθέσιμα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Ορισμένα τηλέφωνα κλήσης ραδιοταξί είναι τα νούμερα 1300, 2610346700, 2610450000. Πλησιέστερoι σταθμοί στo Πανεπιστήμιo είναι στην Πρυτανεία (κτίριο Α) και στo Nοσοκομείο του Ρίoυ.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Τα εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ολοκλήρωση Εγγραφών Πρωτοετών (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr