Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Νέα πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους από φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Φιλοσοφίας, Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, ΣΕΥΠ και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστίας Πανεπιστημίου Πατρών, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, στις οικογένειές τους και τους κατοίκους των περιοχών που αυτές τις μέρες πλήττονται από τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα. 


Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι προχωρούν σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης καλώντας όλους τους φοιτητές που βρίσκονται στην Πάτρα να συμβάλλουν ώστε να στηριχθούν οι πληγέντες από τις πυρκαγιές. 

Τα είδη που θα συλλεχθούν είναι νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά, παυσίπονα.

Τα είδη θα συλλεχθούν την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Αυγούστου και ώρες 10:00 με 13:00 και 18:00 με 20:00 στην πλατεία Γεωργίου.
 
Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Φιλοσοφίας, Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, ΣΕΥΠ και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστίας Πανεπιστημίου Πατρών, όπως σημειώνουν στις αποφάσεις τους, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, στις οικογένειές τους και τους κατοίκους των περιοχών που αυτές τις μέρες πλήττονται από τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα. 

Στις αποφάσεις τους μεταξύ άλλων τονίζουν:

«Βγάζει μάτι και μας εξοργίζει το γεγονός ότι αντί η επιστήμη μας να τίθεται για την προστασία του λαού από πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες, που έχουν καταστροφικές συνέπειες για εμάς, τις οικογένειες μας, τη χλωρίδα, την πανίδα και το περιβάλλον, η επιστήμη μας τίθεται για ότι μπορεί να βγάλει κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους, μέχρι και για πολεμικούς σκοπούς (π.χ. στο τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών).

Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής που θυσιάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος στο βωμό του κέρδους αφού θεωρεί “κόστος” την αντιπυρική προστασία και εμπορευματοποιεί ακόμα και τα δάση! Άλλωστε οι μνήμες από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και από τις ολέθριες συνέπειές τους είναι ακόμα νωπές». 
Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι διεκδικούν:

Με ευθύνη του ιδρύματος να υπάρξει άμεση καταγραφή των φοιτητών που πλήττονται από τις πυρκαγιές και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή συμμετοχή τους στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Να τους δοθεί έκτακτο κρατικό κονδύλι στο ύψος των αναγκών.

Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες υποδομές και τα μέσα -έστω και τώρα- για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, καθώς βρισκόμαστε στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου. Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των περιουσιών των λαϊκών οικογενειών. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για όσους έχουν ανάγκη. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών. Να υπάρξει η άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν.

Να απομακρυνθούν τα ξερόχορτα από όλους τους χώρους των πανεπιστημίων στην πόλη μας με ευθύνη των πρυτανειών και της κυβέρνησης. Να παρθούν μέτρα αντιπυρικής προστασίας για τη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο και και τη φοιτητική εστία της ΣΤΕφ (κλάδεμα δέντρων, απομάκρυνση ξερόχορτων κλπ)».

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι προχωρούν σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης καλώντας όλους τους φοιτητές που βρίσκονται στην Πάτρα να συμβάλλουν ώστε να στηριχθούν οι πληγέντες από τις πυρκαγιές. 

Ενδεικτικά τα είδη που θα συλλεχθούν:

Νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά, παυσίπονα.
Τα είδη θα συλλεχθούν την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Αυγούστου και ώρες 10:00 με 13:00 και 18:00 με 20:00 στην πλατεία Γεωργίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr