Menu

 

 Αποτελέσματα Προγράμματος «Βιομηχανικών Διδακτορικών UPatras IQ»

Αποτελέσματα πρόσκλησης 2020 στο Πρόγραμμα «Βιομηχανικά ΔιδακτορικάUPatras IQ»

Στο πλαίσιο της Patras IQ, το Πανεπιστήμιο Πατρών αποφάσισε να θεσπίσει το «Πρόγραμμα Βιομηχανικά Διδακτορικά UPatras IQ».

Με τη λήξη της προθεσμίας, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος, υποβλήθηκαν 14 προτάσεις από 3 Σχολές του Πανεπιστήμιου Πατρών και συγκεκριμένα 11 προτάσεις από την Πολυτεχνική Σχολή, 2 προτάσεις από τη Σχολή Θετικών Επιστημών και 1 πρόταση από τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον Κανονισμό/Διαδικασία κρίσης των υποβληθεισών προτάσεων του προγράμματος «Βιομηχανικά Διδακτορικά UPatras IQ» (αρ. Συνεδρ. Ε.Ε. 738/01-12-2020), οι κριτές των προτάσεων αντλήθηκαν από το σύστημα Μητρώου ΑΠΕΛΛΑ και δεν αποτελούν μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών και κάθε πρόταση αξιολογήθηκε από δύο κριτές του ίδιου γνωστικού αντικειμένου.


Αποφασίστηκε η χρηματοδότηση συνολικά έξι (6) προτάσεων, ως εξής: 4 προτάσεις για τη Πολυτεχνική Σχολή, 1 πρόταση για την Σχολή Θετικών Επιστημών και 1 πρόταση για τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης. Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στην παρούσα πρόσκληση για τη συμμετοχή τους στο νέο εγχείρημα του Ιδρύματος και να τους συγχαρεί για την υψηλή ποιότητα των προτάσεων που υπέβαλαν.

Το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζει 4ετή διδακτορικά προγράμματα βιομηχανικού προσανατολισμού, ως αποτέλεσμα συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μιας ιδιωτικής επιχείρησης/βιομηχανίας εγκατεστημένης στην Ελλάδα και ενός υποτρόφου υποψηφίου διδάκτορα.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ισχυρών και γόνιμων δεσμών ανάμεσα στον ακαδημαϊκό και τον βιομηχανικό χώρο με πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλους τους συνεργαζόμενους φορείς. Το φθινόπωρο του 2020 ανακοινώθηκε η 1η προκήρυξη του προγράμματος «Βιομηχανικά Διδακτορικά UPatras IQ» με σκοπό να χρηματοδοτηθούν συνολικά 6 προτάσεις από όλες τις Σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών συνολικής χρηματοδότησης 240.000 ευρώ (120.000 € από ιδίους πόρους & 120.000 από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις/βιομηχανίες).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Βιομηχανικά Διδακτορικά UPatras IQ» μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο του προγράμματος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr