Διαμαρτυρία 5οετών φοιτητών Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών: Τρεις μήνες εκτός κλινικής άσκησης

Διαμαρτυρία 5οετών φοιτητών Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών: Τρεις μήνες εκτός κλινικής άσκησης

Στις 28/01 φοιτητές των κλινικών ετών της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήσαν κινητοποίηση στο ΠΓΝΠ με αίτημα την άμεση, ασφαλή και ουσιαστική επιστροφή τους στην κλινική άσκηση.

Το κείμενο που συντάχθηκε και εστάλη στα «Φοιτητικά Νέα» από την ομάδα φοιτητών που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις έχει ως εξής:


"Επί ένα χρόνο τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά. Συγκεκριμένα, όσον αφορά την Ιατρική, οι φοιτητές του πέμπτου έτους, ενός αμιγώς κλινικού έτους, βρίσκονται επί τρεις μήνες εκτός κλινικής άσκησης. Έχει γίνει αίτημα για την επιστροφή μας στο Υπουργείο Παιδείας και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, ωστόσο δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Η Κυβέρνηση μας αγνοεί. Έπειτα από συνάντηση με το Διευθυντή Παθολογίας και Αντιπρύτανη καθ. κ. Μάρκο Μαραγκό καταφέραμε να αποσπάσουμε δέσμευση πως το ζήτημα θα τεθεί στη συνεδρίαση του Τμήματος Ιατρικής τη Δευτέρα 01/02/2020, με σκοπό τη στήριξή του.

Εμείς οι φοιτητές συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την επιστροφή μας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τους υγειονομικούς και τους καθηγητές μας. Αντί για την ψήφιση νομοσχεδίων ενάντια στους φοιτητές (πχ όριο φοίτησης ν+2 έτη, διαγραφές των αιώνιων φοιτητών) και τη διάθεση 30.000.000€ για την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων, η Κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει το σύστημα υγείας και παιδείας στο ύψος των αναγκών, ώστε κι εμείς να εκπαιδευτούμε ως ολοκληρωμένοι επιστήμονες. Διεκδικούμε:

  • την επιστροφή των πεμπτοετών φοιτητών στην κλινική άσκηση
  • την περιοδική διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού
  • την παροχή μέσων ατομικής προστασίας
  • την ένταξή μας στο σχέδιο εμβολιασμού κατά προτεραιότητα μαζί με τους υγειονομικούς
  • χρηματοδότηση και προσλήψεις προσωπικού και καθηγητών, για την άρτια εκπαίδευσή μας

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής Πατρών να στηρίξει τα αιτήματά μας, καθώς όλο αυτό το διάστημα, με ευθύνη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σιωπά.

Προχωρούμε σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 01/02/2020 στο Τμήμα Ιατρικής και ανανεώνουμε τη δράση μας εκεί."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr