Παν. Πατρών: Κινητοποίηση στη Σύγκλητο της Πρυτανείας προγραμματίζουν εστιακοί φοιτητές

Παν. Πατρών: Κινητοποίηση στη Σύγκλητο της Πρυτανείας προγραμματίζουν εστιακοί φοιτητές

Τι αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Οικότροφων Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών:

"Στις 15/10 πραγματοποιήθηκε κινητοποιήση του Συλλόγου Οικοτρόφων Εστίας Πάτρας στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου σχετικά με τα ζητήματα του ανοίγματος του εστιατορίου με όλα τα υγειονομικά μέτρα, του δικτύου ίντερνετ της Εστίας, της ανέγερσης νέων κτηρίων. Ο Σύλλογος ζήτησε επίσης να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις των πρωτοετών φοιτητών για δωμάτιο στην Εστία.


Για το ζήτημα της στέγασης των πρωτοετών φοιτητών, σε μια προσπάθεια να εκβιάσει και να διασπάσει το Σύλλογο, ο Πρύτανης μας είπε ότι είτε θα δεχθούμε να πεταχτούν από την Εστία οι μεγαλοετείς φοιτητές για να μπούν οι πρωτοετείς ή το αντίθετο και ζήτησε τη θέση του Συλλόγου για το τι από τα δύο πρέπει να γίνει.

Ως Φοιτητικός Σύλλογος Εστίας απαντάμε στον κ. Πρύτανη το εξής:

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι μας βάζει η Πρυτανεία να διαλέξουμε ποιοι συνάδελφοί μας θα πεταχτούν στο δρόμο και ποιοι όχι. Αν η Πρυτανεία ψάχνει χώρο για να μείνουν οι φοιτητές, τότε να τον αναζητήσει στα κτήρια που έχουν πέσει από το σεισμό εδώ και 12 χρόνια για τα οποία δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για να ανακαινιστούν. Να τον αναζητήσει στην Εστία που υπάρχει στα Συχαινά, για την οποία δεν έχει πει κουβέντα.

Ας μας απαντήσει ο κ. Πρύτανης, αν τόσο πολύ τον απασχολεί τι θα γίνει με τη στέγαση των φοιτητών γιατί ενώ μας λέει ότι υπάρχει μελέτη για ανέγερση νέων κτηρίων δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για να ξεκινήσουν οι εργασίες; Η πραγματική στόχευση της Πρυτανείας δεν είναι να φροντίσει για τη στέγαση των φοιτητών, αλλά να στραφούμε ο ένας απέναντι στον άλλο που μένουμε στον ίδιο χώρο και αντιμετωπίζουμε καθημερινά τα ίδια προβλήματα γιατί η κυβέρνηση και η Πρυτανεία δεν δίνουν δεκάρα για τις ανάγκες μας.

Ο Σύλλογος της Εστίας δεν είναι αρμόδιος να κάνει το χωροφύλακα για το ποιος πρέπει ή δεν πρέπει να μένει στην Εστία. Ο Σύλλογος θα στέκεται πάντα δίπλα σε κάθε εστιακό φοιτητή που δυσκολεύεται να ολοκληρώσει τις σπουδές του, που αναγκάζεται να δουλεύει παράλληλα για να μπορέσει να σπουδάσει.

  • Καλούμε όλους τους οικότροφους της Εστίας στην κινητοποίηση την Τρίτη 20/10 στις 9:00 στην Σύγκλητο της Πρυτανείας για να καταθέσουμε τα αιτήματά μας!
  • Καλούμε όλους τους οικότροφους της Εστίας στην Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 22/10 στις 19:00 στο Θέατρο της Εστίας!"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr