Υποτροφίες θερινού σχολείου του Πανεπιστημίου Harvard για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών

Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Harvard για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών

Είσαι φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών και επιθυμείς να συμμετάσχεις στο θερινό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Harvard που διεξάγεται στην Ελλάδα (Ναύπλιο, Θεσσαλονίκη) το διάστημα: 23 Ιουνίου – 29 Ιουλίου 2018;

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard με το Πανεπιστήμιο Πατρών, χορηγούνται δύο υποτροφίες ύψους 5.025 δολαρίων Η.Π.Α. έκαστη, μία από το Κ.Ε.Σ. και μία από το Πανεπιστήμιο (Επιτροπή Ερευνών).


Οι δύο υποτροφίες προσφέρονται σε φοιτήτριες/φοιτητές από το 3ο έτος προπτυχιακών σπουδών και άνω, ή μεταπτυχιακές φοιτήτριες/μεταπτυχιακούς φοιτητές A´ κύκλου (ΜΔΕ), ηλικίας μέχρι και 26 ετών, των Τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών της Πάτρας και του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Αγρινίου, για τη συμμετοχή τους στο θερινό πρόγραμμα 2018 του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα (Ναύπλιο και Θεσσαλονίκη).

  • Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Το πρόγραμμα, το οποίο είναι από τα παλαιότερα και πιο πετυχημένα καλοκαιρινά προγράμματα του Harvard (χρονιά εκκίνησης 2002), και στο οποίο συμμετέχουν φοιτητές από το Harvard, καθώς και Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, θα λάβει χώρα στο Ναύπλιο και στη Θεσσαλονίκη από 23 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου 2018. Οι φοιτητές συμμετέχουν σε καθημερινά εντατικά σεμινάρια, εργάζονται σε εβδομαδιαίες και τελικές εργασίες με τα πρότυπα που θέτει το Harvard, συμμετέχουν σε εκδρομές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και στο τέλος του προγράμματος παραλαμβάνουν την επίσημη βαθμολογία τους από το Harvard.

Τα έξοδα που σχετίζονται με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, καθώς και διαμονή και ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο) των φοιτητών/φοιτητριών, καλύπτονται από την προαναφερόμενη υποτροφία.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να διαθέτουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, ικανότητα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και διαδικτύου. Πρέπει να καταθέσουν:

  • Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα
  • Αναλυτική βαθμολογία
  • Βιογραφικό σημείωμα (έως 2 σελίδες) με διεύθυνση ηλεκτρονικής επικοινωνίας 
  • Πιστοποιητικό αγγλικών (τουλάχιστον επιπέδου First Certificate ή αντίστοιχου)
  • Προαιρετικά: Σημείωμα με αιτιολόγηση της αίτησης συμμετοχής.

Για την επιλογή των δύο υποτρόφων θα ακολουθηθεί κοινή διαδικασία των δύο ιδρυμάτων και οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν μια φορά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018. Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου Πατρών (ισόγειο Κτιρίου Διοίκησης) σε κλειστό φάκελο. Η αίτηση συμμετοχής θα συνοδεύει εξωτερικά τον κλειστό φάκελο. 

  • Το έγγραφο της αίτησης μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Αρμόδια: Μαρίζα Χαραλαμποπούλου, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων - Τηλέφωνο: 2610-997987 - Πληροφορίες από το Πανεπιστήμιο Harvard μπορείτε να δείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια και τη διαδικασία μπορείτε να δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr