Πρωτοετής Φοιτητής στην Πάτρα;

Πρωτοετής Φοιτητής στην Πάτρα;

Η πόλη που θα σε φιλοξενήσει τα επόμενα 4 (τουλάχιστον) χρόνια είναι η Πάτρα! Το μόνο σίγουρο; Ότι θα ζήσεις υπέροχες στιγμές σε μια από τις καλύτερες φοιτητουπόλεις της Ελλάδας!

Θυμήσου να πάρεις μαζί σου τις με πολύ αγάπη συμβουλές από εμάς! Μην αγχώνεσαι! Όλοι κάναμε λάθη! Και εσύ θα κάνεις, απλά σου επισημαίνουμε τα πιο συχνά για να είσαι υποψιασμένος. Ζήσε την Πάτρα! Περπάτησε κάθε δρόμο της έστω και μόνος στην αρχή! Είναι μια ζωντανή πόλη που έχει πολλά να σου πει αρκεί να την αφήσεις. Ξεκίνα με Ψηλά Αλώνια, Τριών Ναυάρχων, Φάρο, μώλο Αγ. Νικολάου και Άνω Πόλη. Για αρχή! Μην απογοητεύεσαι αν ήθελες άλλη σχολή ή άλλη πόλη! Δώσε της μια ευκαιρία και ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να σου αρέσει.


Παρακολούθησε τις διαλέξεις! Μια συμβουλή που όλοι πήραμε, λίγοι ακολούθησαν και πολλοί μετάνιωσαν... Τα οφέλη πολλά, καλές σημειώσεις, πιο εύκολο διάβασμα και το βασικότερο: επαφές με συμφοιτητές. (πώς αλλιώς θα τους γνωρίσεις;). Γνώρισε τους συμφοιτητές σου! Μην επιλέξεις μια απόμερη θέση στο αμφιθέατρο, κάθισε στο κέντρο, μίλησε, κανόνισε καφέ στην Ρήγα Φεραίου για μετά ή κρασιά στην Ηφαίστου για “πιο” μετά. Σχέση από απόσταση! Οι περισσότεροι που το βίωσαν μπορεί να μην στο πρότειναν... Είναι κάπως επώδυνο και για σένα και για τον υπολογιστή σου που θα είναι όλη μέρα (και όλη νύχτα) ανοικτός. Αλλά σε θέματα καρδιάς δεν χωράνε συμβουλές, άλλωστε αυτό που θα βιώσεις με έναν άνθρωπο δεν θα έχεις την ευκαιρία να το βιώσεις με κανέναν άλλον!

  • Την ενημερωτική σελίδα των Πρωτοετών Φοιτητών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Παράλληλες δραστηριότητες. Όχι, δεν μιλάμε για παράλληλα σύμπαντα και μεταφυσικές ιστορίες, αυτά θα τα δεις στις ξένες σειρές που θα επιλέγεις να βλέπεις στις εξεταστικές σου. Εδώ μιλάμε για τα ενδιαφέροντά σου και τα ταλέντα σου που ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις ή να εξελίξεις! Το Πανεπιστήμιο διαθέτει πολλές πολιτιστικές ομάδες που περιμένουν να τις ανακαλύψεις! Ταξίδεψε! Η Πάτρα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο που σου δίνει την δυνατότητα με έδρα αυτή να εξερευνήσεις την Πελοπόννησο (Αίγιο, Πύργο, Καλάβρυτα), τα νησιά του Ιονίου αλλά και την Αιτωλοακαρνανία (Ναύπακτος, Μεσολόγγι). Εκμεταλλεύσου το. Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν γύρισες απλά σελίδα στην ζωή σου, άλλαξες βιβλίο! Γι’ αυτό πάρε τα πιο χαρούμενα χρώματα και τις πιο όμορφες λέξεις και γέμισέ το με αλησμόνητες εμπειρίες!

  • Η σελίδα Ενημέρωση Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (ΕΔΩ)
  • Η σελίδα Ενημέρωση Φοιτητών ΤΕΙ Πάτρας (ΕΔΩ)

Της Έφης Φιωτάκης, φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr