Εκλογές ΠΑΜΑΚ: Τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης / ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Εκλογές ΠΑΜΑΚ: Τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης / ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Ακόμα ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ολοκλήρωσε χθες τη διαδικασία εκλογής εσωτερικών μελών στο υπό σύσταση Συμβούλιο Διοίκησης. Ψήφισαν συνολικά 201 μέλη του ιδρύματος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, εκλέγονται οι πρώτοι έξι από τους ακόλουθους υποψηφίους:


Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους εκλεγέντες είναι ο μέχρι τώρα Πρύτανης του ιδρύματος κ. Στυλιανός Κατρανίδης και ο εως τώρα αντιπρύτανης, κ. Δημήτριος Κυρκιλής.


ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΗΣ της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ως Οργάνου Διενέργειας των Εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 5446/19.8.2022 πράξη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΑΔΑ: ΨΜΒΠ469Β7Ι-ΕΟΓ) προκηρύχθηκαν εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Με την απόφαση 206/8.9.2022 της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΑΔΑ: 6ΚΛΑ469Β7Ι-Α95) συγκροτήθηκε πενταμελής Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή στο πλαίσιο της ως άνω εκλογικής διαδικασίας. Με το από 26/09/2022 πρακτικό της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (KEE) ανακήρυξε τους υποψηφίους για την εκλογική διαδικασία.

Με μέριμνα του διαχειριστή της ψηφοφορίας Καθηγητή κ. Σαμαρά Νικόλαου, Προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, καταχωρήθηκαν στο σύστημα ΖΕΥΣ τα στοιχεία της ψηφοφορίας, το χρονικό πλαίσιο διεξαγωγής της, οι ανακηρυχθέντες υποψήφιοι και οι εκλογείς, σύμφωνα με τον εκλογικό κατάλογο που διαβιβάσθηκε από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού προς την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή με το υπ’ αριθ. πρωτοκόλλου 707/06.10.2022 έγγραφο. Επίσης απεστάλησαν κατάλληλα μηνύματα ψηφοφορίας στις ιδρυματικές θυρίδες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εκλογέων.

Με γραπτή εμπρόθεσμη δήλωσή τους τρία υποψήφια μέλη όρισαν με γραπτή δήλωσή τους αντιπροσώπους για να παραστούν κατά την καταμέτρηση των ψήφων ως εξής (με αλφαβητική σειρά):

1) Στυλιανός Κατρανίδης θα εκπροσωπηθεί από τον Καθηγητή Νικόλαο Μαραντζίδη,

2) Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος θα εκπροσωπηθεί από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Νικόλαο Φαχαντίδη, και

3) Χάρρυ (Χαράλαμπος) Παπαπανάγος θα εκπροσωπηθεί από την Καθηγήτρια Μαρία Βλαχοπούλου.

Η ψηφοφορία διεξήχθη σύμφωνα με τον προγραμματισμό την 17η Οκτωβρίου 2022, από ώρας 9:00 π.μ. έως ώρας 5:00 μ.μ. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ενεργούσα ως Όργανο Διενέργειας Εκλογών αποτελούμενη από τα κάτωθι τακτικά μέλη της:

  1. Σαμαράς Νικόλαος, Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Πρόεδρος της Επιτροπής
  2. Παναγιωτίδης Θεόδωρος, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
  3. Ταχυνάκης Παναγιώτης, Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
  4. Αναγνωστοπούλου Δέσποινα, Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών
  5. Ξυνόγαλος Στυλιανός, Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

H KEE παρακολούθησε την κανονική λειτουργία του συστήματος καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας και διαπίστωσε ότι δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα ούτε προέκυψε κανένα ζήτημα από τους εκλογείς. Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας στις 17:00, συνήλθαν σε συνεδρίαση στην αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προκειμένου να προβούν με τη χρήση των ατομικών Κρυπτογραφικών Κλειδιών Ψηφοφορίας, στην καταμέτρηση των ψήφων με χρήση του συστήματος ΖΕΥΣ και την έκδοση των αποτελεσμάτων παρόντων των υποψηφίων ή των αντιπροσώπων τους. Της συνεδρίασης προήδρευσε ο Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Σαμαράς Νικόλαος. Ο κ. Πρόεδρος διαπίστωσε την ύπαρξη νόμιμης απαρτίας της επιτροπής, με πέντε τακτικά μέλη παρόντα σε σύνολο πέντε μελών και κατόπιν άρχισε η συνεδρίαση.

Τα παρόντα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής εισήγαγαν τα προσωπικά τους μυστικά κλειδιά στο σύστημα ΖΕΥΣ, και πραγματοποιήθηκαν οι ενέργειες των μερικών αποκρυπτογραφήσεων, καθώς και η καταμέτρηση των ψήφων από το σύστημα ΖΕΥΣ. Κατόπιν της καταμέτρησης, ο διαχειριστής της ψηφοφορίας προέβη στη λήψη των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας από το σύστημα ΖΕΥΣ, τα οποία και κοινοποίησε σε όλα τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Tα αποτελέσματα, όπως αυτά εξήχθησαν από το σύστημα ΖΕΥΣ, έχουν ως ακολούθως:

Εγγεγραμμένοι εκλογείς:

202

Ψήφισαν:

201

Έγκυρα Ψηφοδέλτια:

201

Άκυρα Ψηφοδέλτια:

0

Λευκά Ψηφοδέλτια:

1

---

Ο συνολικός αριθμός ψήφων που έλαβε κάθε υποψήφιος καταγράφεται στον πίνακα που ακολουθεί με βάση την καταμέτρηση του συστήματος ΖΕΥΣ:

Υποψήφιοι

Σύνολο ψήφων

Αλεξανδροπούλου Ευγενία

15.1434823657

Ευαγγελίδης Γεώργιος

29.4117647059

Κατρανίδης Στυλιανός

35.431372549

Κυρκιλής Δημήτριος

31.1673991124

Νεγκάκης Χρήστος

27.9563714714

Νίκας Χρήστος

20.7507837086

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

51

Παπαπανάγος Χάρρυ (Χαράλαμπος)

29.9157047877

Ρεφανίδης Ιωάννης

2.014

Χασιώτης Κωνσταντίνος

5.51092809011

Χατζηγεωργίου Αλέξανδρος

39.0639181998

--

Το σύνολο της εκλογικής διαδικασίας διεξήχθη ομαλώς και δεν παρατηρήθηκε ουδέν αξιοσημείωτο. Δεν υπεβλήθησαν ενστάσεις επί της καταμέτρησης των ψήφων.

Συνεπώς, η τελική κατάταξη των υποψηφίων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξήχθησαν από το σύστημα ΖΕΥΣ έχει ως ακολούθως: 

Κατάταξη

Υποψήφιος

1
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

2
Κατρανίδης Στυλιανός

3
Κυρκιλής Δημήτριος

4
Ευαγγελίδης Γεώργιος

5
Χατζηγεωργίου Αλέξανδρος

6
Νεγκάκης Χρήστος

7
Νίκας Χρήστος

8
Αλεξανδροπούλου Ευγενία

9
Χασιώτης Κωνσταντίνος

10
Ρεφανίδης Ιωάννης

11
Παπαπανάγος Χάρρυ (Χαράλαμπος)

Περί ώρας 19.00, η συνεδρίαση της επιτροπής ολοκληρώθηκε. Σε πίστωση των ανωτέρω συντάχθηκε το παρόν πρακτικό, το οποίο υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΚΕΕ/ΟΔΕ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr