Διεθνής διάκριση φοιτητών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΠΑΜΑΚ

Διεθνής διάκριση φοιτητών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΠΑΜΑΚ

Διεθνής πρόκριση πέτυχε ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) μαζί με άλλα πέντε πανεπιστήμια της περιοχής στον διεθνές διαγωνισμό CFA Research Challenge του CFA Institute για φοιτητές χρηματοοικονομικών σπουδών.  Στους Τελικούς της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής του μεγάλου διεθνούς ετήσιου διαγωνισμού CFA Research Challenge θα συμμετέχουν διαδικτυακά στις  28 Απριλίου 2022. Σε αυτόν προκρίνονται δύο από τα έξι Πανεπιστήμια στον Παγκόσμιο Τελικό, όπου συμμετέχουν συνολικά έξι ομάδες.

“Υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες για μια πρόκριση και αναμένουμε μια παγκόσμια πρόκριση, που όχι μόνο θα προσδώσει κύρος και ευκαιρίες στα μέλη της ομάδας μας, αλλά θα πλασάρει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου”, σύμφωνα με τον Χρήστο Θωμόπουλο, μέλος της ομάδας των Ελλήνων φοιτητών του ΠΑΜΑΚ που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, μαζί με τους Παναγιώτα Γιαννακοπούλου, Γεώργιο Κελεπούρη, Ιωάννη Κασίμη και Συμεών Σακελλάρη.


Τα μέλη της ελληνικής ομάδας είναι όλα τεταρτοετείς φοιτητές του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στο πλευρό τους όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται ο κ. Συμεών Παπαδόπουλος, Καθηγητής του ίδιου τμήματος σε ρόλο επιβλέποντα και ο κ. Κυριάκος Τσακιρίδης, CFA Charterholder ως Μέντορας της ομάδας. 

Κατόπιν κατάκτησης της πρώτης θέσης σε Πανελλήνιο επίπεδο, η ομάδα προχώρησε σε διεθνές επίπεδο καθώς κλήθηκε να διαγωνιστεί με άλλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού με υψηλό υπόβαθρο και κύρος. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι η ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας βρέθηκε αντιμέτωπη με ομάδες μεταπτυχιακών φοιτητών από άλλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ενώ μέλη της ίδιας ομάδας αποτελούν προπτυχιακοί φοιτητές.

Έχοντας ήδη κάνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας γνωστό στην υπόλοιπη Ευρώπη και όχι μόνο, καθώς εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα κατάφερε για ακόμα μια φορά να δείξει το πόσο δυνατή ομάδα είναι, πέτυχε πρόκριση στους Τελικούς της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής στις 7/4/2022 μαζί με άλλα 5 πανεπιστήμια. Αυτή την στιγμή, λοιπόν, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας βρίσκεται μέσα στο Top 1% των πανεπιστημίων σε όλη την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά όπως και οι 2 προηγούμενες φάσεις, στις 28 Απριλίου 2022 και προκρίνονται 2 από τα 6 πανεπιστήμια στον Παγκόσμιο Τελικό όπου συμμετέχουν συνολικά 6 ομάδες.

Το CFA Research Challenge αποτελεί έναν ετήσιο διεθνή διαγωνισμό υψηλού κύρους που διοργανώνεται από το CFA Institute.

Στον διαγωνισμό αυτόν, φοιτητές χρηματοοικονομικών πραγματοποιούν την χρηματοοικονομική μελέτη μιας εισηγμένης εταιρίας στη χώρα τους, η οποία αποσκοπεί στην αποτίμηση της μετοχής της. Καθοδήγηση για την εργασία λαμβάνουν οι φοιτητές από έναν Επιβλέποντα Καθηγητή και έναν Μέντορα (επαγγελματία της αγοράς – CFA Charterholder).

Η αξιολόγηση των εργασιών πραγματοποιείται από μία επιτροπή εξεταστών αποτελούμενη από επαγγελματίες της αγοράς (CFA Charterholders) λαμβάνοντας υπόψη μία έκθεση έρευνας μετοχών (Equity Research Reports) και την παρουσίαση της χρηματοοικονομικής ανάλυσης.

Αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για τους φοιτητές καθώς αναλαμβάνουν τον ρόλο ενός επαγγελματία χρηματοοικονομικού αναλυτή, εφαρμόζοντας τις αντίστοιχες μεθοδολογίες. Φέτος, οι φοιτητές παρουσίασαν οικονομική μελέτη για την εταιρία Παπουτσάνης ΑΒΕΕ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr