Η Πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ για την αξιολογική κατάταξη του Ιδρύματος

Η Πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ για την αξιολογική κατάταξη του Ιδρύματος

Ανακοίνωση της Πρυτανείας για την αξιολογική κατάταξη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας:

Η αξιολογική κατάταξη των Ανώτατων Ιδρυμάτων συνιστά προϋπόθεση, σύμφωνα με τον ν. 4653/2020, για την κατανομή του 20% της ετήσιας χρηματοδότησης του Υπουργείου (το υπόλοιπο 80% κατανέμεται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων).


Σύμφωνα με τον ως άνω πίνακα και την ανακοίνωση της ΕΘΑΑΕ, το Πανεπιστήμιό μας κατατάσσεται 5ο ανάμεσα στα 23 Ελληνικά Πανεπιστήμια, βάσει της συνολικής βαθμολογίας που συγκέντρωσε στην αξιολόγηση των Ιδρυμάτων με δείκτες ποιότητας.

Ας σημειωθεί ότι τα Ιδρύματα υπέβαλαν εκθέσεις στις οποίες παρουσίασαν τα επιτεύγματά τους για το έτος 2020, με επιλογή δύο ενοτήτων, ανάμεσα στις Β-Ε, ενώ η Α ενότητα ήταν υποχρεωτική για όλους.

Η ποιοτική αυτή επίδοση του Πανεπιστημίου μας, πέραν της τιμητικής κατάταξης, συνεπάγεται και αύξηση του ποσού του Τακτικού Προϋπολογισμού κατά 183.349,00€ (11,18%). Συγκεκριμένα, πέρυσι λάβαμε το ποσό των 1.639.703,00€, ενώ φέτος θα μας δοθεί το ποσό των 1.823.052,00€ (ΑΔΑ: 66ΜΦ46ΜΤΛΗ-ΑΚΜ).

Για τη συγκέντρωση, σύνταξη και στατιστική μελέτη των στοιχείων που ζητήθηκαν, θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ομάδα των μελών ΔΕΠ και Διοικητικών στελεχών που εργάστηκαν κοπιωδώς κάτω από ασφυκτικές προθεσμίες.

Πιστεύουμε πως το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με τις προσπάθειες όλων, θα συνεχίσει να πετυχαίνει υψηλούς στόχους, ανεβάζοντας κατ’ έτος τον πήχη των επιδόσεών του.

Ο Πρύτανης
Καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης

Η Βαθμολογική Κατάταξη των Πανεπιστημίων για τη χρηματοδότηση / Αναλυτικοί Πίνακες

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr