ΠΑΜΑΚ: Συναυλία του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΠΑΜΑΚ: Συναυλία του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μουσική περιήγηση από την μπαρόκ και την κλασική του 18ου-19ου αιώνα μέχρι και την εκκλησιαστική μουσική του 20ου αιώνα, θα περιλαμβάνει η συναυλία την οποία θα δώσει η Συμφωνική Ορχήστρα και το Φωνητικό Σύνολο του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022, στις 9 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Φίλων Μουσικής, Μ1.

Στη συναυλία, η οποία διοργανώνεται από τον ΟΜΜΘ και το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκτός από το πρόγραμμα που θα διανθίζεται από τους μεγαλύτερους συνθέτες και εκφραστές των εποχών που αναφέρθηκαν, θα γίνει η παρουσίαση και των νέων διακριθέντων φοιτητών/τριων του ΤΜΕΤ, που έλαβαν μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό ερμηνείας του Τμήματος.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την πασίγνωστη Εισαγωγή του W. A. Mozart για την όπερα «Η Απαγωγή από το Σεράι», το 1ο Μέρος, από το κονσέρτο για τρομπόνι και ορχήστρα του F. David, το 3ο Μέρος, από το θαυμάσιο κονσέρτο για φλάουτο και ορχήστρα του C. P. E. Bach και το Α΄ Μέρος, από το κονσέρτο αρ.3 για βιολί και ορχήστρα του C. Saint-Saens.

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας θα αρχίσει με το «Northern Lights» του Eriks Essenvads και το «A Gaelic Blessing» του John Rutter, που θα ερμηνεύσει το Φωνητικό Σύνολο ΤΜΕΤ, ενώ η συναυλία θα ολοκληρωθεί με τη συμφωνία αρ.10 για ορχήστρα εγχόρδων, του F. Mendelssohn.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΜΜΘ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=2765

Φωνητικό Σύνολο ΤΜΕΤ Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Συμφωνική Ορχήστρα ΤΜΕΤ Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Σολίστες:

Φανή Βαλταδώρου, Φλάουτο

Δωρίνα Παπανικολάου, Βιολί

Νεοκλής Αραβαντινός, Τρομπόνι

Διεύθυνση Χορωδίας: Επίκουρη Καθηγήτρια Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου

Διεύθυνση Ορχήστρας: Φοιτητές/τριες της Ειδίκευσης «Διεύθυνση Ορχήστρας»

Μουσική Διεύθυνση: Καθηγητής Γεώργιος Βράνος

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr