Διά ζώσης έπειτα από δύο χρόνια η υποδοχή των πρωτοετών στο ΠΑΜΑΚ (εικόνες)

Διά ζώσης έπειτα από δύο χρόνια η υποδοχή των πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Πλήθος πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών παραβρέθηκε στην κεντρική τελετή υποδοχής τους, που διοργανώθηκε διά ζώσης στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με αυστηρά υγειονομικά μέτρα, δύο χρόνια από την τελευταία ανάλογη εκδήλωση.

Η τελετή, συνδιοργάνωση της Πρυτανείας και του Συλλόγου Φοιτητών, περιλάμβανε χαιρετισμούς και βραβεύσεις, ενώ και φέτος την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς σήμανε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, «κρούοντας τον κώδωνα», το κειμήλιο από την παλιά Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης. 


Στον χαιρετισμό του ο Πρύτανης, καλωσόρισε τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες, επισημαίνοντας ότι η εκδήλωση είναι δυνατή «χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες χιλιάδων επιστημόνων που κατόρθωσαν να ανακόψουν το θανατηφόρο κύμα του κορωνοϊού, με την ανακάλυψη εμβολίων και φαρμακευτικών αγωγών που αργά ή γρήγορα θα περιορίσουν στο ελάχιστο τους κινδύνους της ασθένειας αυτής. Η μεγάλη πλειοψηφία όσων βρίσκεστε σήμερα μαζί μας είμαι σίγουρος ότι έχετε εμβολιαστεί και με τον τρόπο αυτόν έχετε δημιουργήσει ένα τείχος ανάσχεσης του κορωνοϊού. Προτρέπω με έμφαση όλους τους υπόλοιπους όχι μόνον να εμβολιαστούν και αυτοί, αλλά επιπλέον να πείσουν και όσους γνωστούς και φίλους δεν το έχουν κάνει, για να διώξουμε όλοι μαζί τον εφιάλτη που μας ταλαιπωρεί εδώ και τον καιρό», τόνισε ο ίδιος.

Χαιρετισμό στους νέους συναδέλφους τους απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, Κυριάκος Καζάκος και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Μαγδαληνή Καραματίδου, οι οποίοι περιέγραψαν τη ζωή στο Πανεπιστήμιο, τις δυνατότητες που ανοίγονται στους νέους φοιτητές, καθώς και τις πλούσιες δραστηριότητες του Συλλόγου.


Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, σήμανε την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς «κρούοντας τον κώδωνα», το κειμήλιο από την παλιά Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης


Πλήθος πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών παραβρέθηκε στην κεντρική τελετή υποδοχής τους


Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, κατά τον χαιρετισμό του στους πρωτοετείς του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022


Οι Αρχές του Πανεπιστημίου τίμησαν και φέτος τους πρωτεύσαντες και πρωτεύσασες με επαίνους και δώρα


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, Κυριάκος Καζάκος


Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, Μαγδαληνή Καραματίδου

Απόφαση ΠΑΜΑΚ: Οι φοιτητές θα ελέγχονται προτού εισέλθουν στο Πανεπιστήμιο -Όλες οι αλλαγές

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr