"Πόρτα" για 2η μέρα σε φοιτητές γιατί δεν χωράνε - "Επιστρέφουμε στα Πανεπιστήμια.. αλλά μας διώχνουν" (ΒΙΝΤΕΟ)

"Πόρτα" για 2η μέρα σε φοιτητές γιατί δεν χωράνε - "Επιστρέφουμε στα Πανεπιστήμια.. αλλά μας διώχνουν"

Άνοιγμα Πανεπιστημίων: Για 2η μέρα φοιτητές καλούνται να επιστρέψουν στο σπίτι τους καθώς δεν χωρούν στην αίθουσα. "Είμαι 3ο έτος, έχω πάει σχολή διά ζώσης 1 εξάμηνο. Προσπαθώ να πάω τώρα από κοντά ξανά και με διώχνουν" λέει με παράπονο φοιτητής στα «Φοιτητικά Νέα».

Για δεύτερη ημέρα φοιτητές του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής καταγγέλλουν στα «Φοιτητικά Νέα» ότι δεν τους επετράπη η παρακολούθηση των μαθημάτων δια ζώσης καθώς η αίθουσα χωρητικότητας 40 ατόμων για μάθημα που παρακολουθούν 100-150 φοιτητές ήταν γεμάτη.


Όταν οι φοιτητές ρώτησαν πώς θα παρακολουθήσουν το μάθημα, ο καθηγητής τους απάντησε ότι θα καταγράψει την διάλεξη και θα την ανεβάσει σε μια εβδομάδα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο δεν επετράπη για 2η ημέρα η παρακολούθηση των μαθημάτων σε δια ζώσης μάθημα σε Τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς η αίθουσα ήταν γεμάτη. Ο καθηγητής είπε στους φοιτητές πως "εμείς είχαμε ζητήσει να γίνονται υβριδικά τέτοια μαθήματα" και τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι αυτό "δεν το δέχονται".

«Χθες ήταν η μέρα που επιστρέψαμε στα πανεπιστήμια και στις 9 το πρωί στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής είχαμε μάθημα που το σύνολο των φοιτητών που το παρακολουθούν είναι 100-150 και το μάθημα αντί να γίνει σε κάποιο αμφιθέατρο μας έβαλαν σε μια αίθουσα η οποία χωράει 40 άτομα με αποτέλεσμα πάνω από το μισό τμήμα στις 9 το πρωί να τους πουν να γυρίσουν σπίτι» καταγγέλλει φοιτητής του Τμήματος  στα «Φοιτητικά Νέα».

Σημειώνει λέγοντας πως «είδαμε άλλα κενά αμφιθέατρα που θα μπορούσαν να μας πάνε εκεί. Εγώ προσωπικά έκανα 1 ώρα με το λεωφορείο για να φτάσω και να περιμένω 15 λεπτά στην ουρά για τα πιστοποιητικά για να με διώξουν».

Ο φοιτητής τονίζει

«Σήμερα Τρίτη πάλι είχα μάθημα 9 το πρωί και για να προλάβω να βρω θέση πήγα απ' τις 9 παρά 20 εκεί και αυτό που αντίκρισα όπως βλέπετε και στο βίντεο είναι πάρα πολλοί συμφοιτητές μου να περιμένουν να μπουν και ο καθηγητής να μην τους αφήνει γιατί έχουν μπει ήδη 40 άτομα μέσα που είναι η χωρητικότητα της συγκεκριμένης αίθουσας». Σχολιάζει αναφέροντας πως μάθημα 150 ατόμων το έβαλαν σε ένα εργαστήριο 40 ατόμων.

Ο ίδιος προσθέτει: «Όπως βλέπετε και στο βίντεο ο καθηγητής μας διώχνει αναφέροντας μας ότι θα καταγράψει την διάλεξη και θα την ανεβάσει σε μια εβδομάδα να την δούμε εκεί. Επίσης, στο βίντεο όπως ακούγεται λέει επίσης, ότι θέλουν να γίνουν υβριδικά η εκπαίδευση στα πανεπιστήμια ώστε να μην συμβαίνει αυτό άλλα η κυβέρνηση δεν τους ακούει οπότε στέλνουν τους φοιτητές σπίτια τους».

Καταλήγει λέγοντας: Είμαι 3ο έτος, έχω πάει σχολή διά ζώσης 1 εξάμηνο. Προσπαθώ να πάω τώρα από κοντά ξανά και με διώχνουν.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr