Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ανακυκλώνει και το τηγανέλαιο

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ανακυκλώνει και το τηγανέλαιο

Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ανακυκλώνονται 18 διαφορετικά υλικά. Το τελευταίο που προστέθηκε σύμφωνα με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (EMAS) είναι το τηγανέλαιο, δηλαδή το λάδι που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα.

Το λάδι αυτό ανακυκλώνεται και επανα-χρησιμοποιείται στις βιομηχανίες της σαπωνοποιίας και στην παραγωγή βιοκαυσίμων και βιολιπαντικών.


Μην πετάτε το λάδι σας σε τουαλέτες, στην αποχέτευση ή στα σκουπίδια, γιατί δημιουργούν πρόβλημα στο αποχετευτικό σύστημα, επιβαρύνουν τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και αποτελούν μια από τις αιτίες ρύπανσης του νερού (όπως και το πετρ-έλαιο).

Στον γκρι κάδο που τοποθετήθηκε στο σημείο ανακύκλωσης δίπλα στην έξοδο του υπόγειου parking του ΠαΜακ, ανακυκλώνεται κάθε είδους λάδι (σπορέλαιο, πυρηνέλαιο, κ.λπ.), μαζί με τη συσκευασία στην οποία τα έχουμε μαζέψει. Αποθηκεύστε το λοιπόν σε ένα βάζο ή μπουκάλι και ρίξτε το στον κάδο του ΠαΜακ για να ανακυκλωθεί!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr