1η Διαδικτυακή εκδήλωση της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

1η Διαδικτυακή εκδήλωση της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: 1η Διαδικτυακή εκδήλωση της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (25.11.20 12-2μμ). Παρουσίαση της ΕΙΦ-ΠΑΜΑΚ και δημόσια ομιλία του Σταύρου Μπουφίδη, στη συγκυρία της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Στη συγκυρία της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, την 25η Νοεμβρίου, η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΕΙΦ-ΠΑΜΑΚ) διοργανώνει  μεθαύριο Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020, από τις 12 μ. έως τις 2 μ.μ.,  διαδικτυακή εκδήλωση γνωριμίας και πρώτης παρουσίασης της Επιτροπής στην τηλε-αίθουσα:


https://zoom.us/j/91492252427?pwd=US9DNXBLaUpwdHUvUERDVHVXZm1NQT09

με στοιχεία εισόδου ID: 914 9225 2427 και Passcode: a04fDQ

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση της Επιτροπής, των μελών και των στόχων της, ενώ θα ανακοινωθεί και η επιλογή του λογότυπου που προέκυψε έπειτα από φοιτητικό διαγωνισμό.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κεντρική ομιλία με θέμα:

«Ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών, συναισθηματική εμπλοκή και κανονιστικές περιφράξεις εν μέσω  πανδημίας»

Προσκεκλημένος ομιλητής: Σταύρος Μπουφίδης, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής- Υπνολόγος, Ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο Σταύρος Μπουφίδης είναι Μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Συνιδρυτής - επιστημονικός συνεργάτης του Ειδικού Ιατρείου Διαταραχών Ύπνου - Α΄ Νευρολογική Κλινική Α.Π.Θ, 2000 -2013, Γραμματέας του Διαπολιτισμικού κλάδου της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, και Μέλος του Δ.Σ και υπεύθυνος θεμάτων υγείας του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ).

Έχει πλούσια ακτιβιστική και εθελοντική δράση σε διάφορες ΜΚΟ, συλλογικότητες και κινήματα αλληλεγγύης με συνεχή ποικιλόμορφη ενεργή συμμετοχή από το 1993 έως σήμερα, ενώ ως Ψυχίατρος εισηγήθηκε και την αποψυχιατρικοποίηση της διεμφυλικότητας στο πλαίσιο της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου - ΣΥΔ, νόμος 4491/2017. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα – Ελλάδος, 2002-2005, Γ.Γ. του Δ.Σ. του Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων και άλλων μορφών κακομεταχείρισης- Θεσσαλονίκης 2000-2003 και Μέλος της επταμελούς διεπιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τη ταυτότητα φύλου για τα πρόσωπα ηλικίας 15-17 ετών 2017-2019. Δημιούργησε και διεύθυνε τον πρώτο ξενώνα για φιλοξενία/ προστασία θυμάτων εμπορίας ανθρώπων/θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στη Θεσσαλονίκη (2004-2010) σε συνεργασία με το Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων και άλλων μορφών κακομεταχείρισης.

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΕΙΦ-ΠΑΜΑΚ) έχει συγκροτηθεί σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος της ΕΙΦ-ΠΑΜΑΚ

Φωτεινή Τσιμπιρίδου,  Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας,  Πρόεδρος Τμήματος  Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Διευθύντρια στο Εργαστήριο Μελέτης του Πολιτισμού, των Συνόρων και του Κοινωνικού Φύλου, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μέλη ΔΕΠ

Ροδούλα Τσιότσου, Καθηγήτρια, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αικατερίνη Σαρρή, Καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Διευθύντρια στο Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Νίκος Ζάικος,  Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φωτεινή Μπέλλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων, Έδρα UNESCO «Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια», Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συριοπούλου-Δελλή Χριστίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Διευθύντρια του Π.Μ.Σ. στις «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή» («Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή»), Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μέλος ΕΕΠ/ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ

Υπατία Κωνσταντινίδου, ΕΤΕΠ, Τμήμα Λογιστικής Χρηματοοικονομικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μέλος του Διοικητικού προσωπικού (Γραμματέας της ΕΙΦ-ΠΑΜΑΚ)

Μαριέτ Βαϊνά, ΙΔΑΧ, ΠΕ Μεταφραστών - Διερμηνέων, «Τμήμα Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων», Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

Φοιτητής/τρια

Ευάγγελος-Ζήσης Χουλιάρας, Φοιτητής, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αναπληρωματικά Μέλη

Ελένη Σιδέρη, Επίκουρη Καθηγήτρια,  Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Ευδοξία Παπανικολάου, Μόνιμη Διοικητική Υπάλληλος, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βασιλική Χατζηκαμάρη, Φοιτήτρια, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr