ΠΑΜΑΚ: Επιστολή Πρυτανείας προς την Πανεπιστημιακή Κοινότητα

ΠΑΜΑΚ: Επιστολή Πρυτανείας προς την Πανεπιστημιακή Κοινότητα

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Προς όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας:

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων και ιδιαίτερα μετά τη χθεσινή κυβερνητική απόφαση περνάμε πλέον σε μια νέα πραγματικότητα. Μέχρι χθες, ως Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, πήραμε έγκαιρα όλες τις αποφάσεις και μέτρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, για ενημέρωση και πρόληψη απέναντι σε μια πρωτοφανή παγκοσμίως επέκταση της επιδημίας.


Από σήμερα περνάμε σε μια επόμενη φάση. Η ζωή μας από σήμερα αλλάζει. Με κυβερνητική απόφαση όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας διακόπτουν για δύο εβδομάδες τις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες. Απόφαση μοναδική σε όλη την μεταπολεμική ιστορία της χώρας, μέτρο αυστηρό αλλά κατά κοινή ομολογία απαραίτητο και αναγκαίο. Κι αυτό γιατί, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε, η κατάσταση είναι σοβαρή και τα θέματα υγείας, τα αντιμετωπίζουμε σοβαρά και με τον επιστημονικά ενδεδειγμένο τρόπο. Η υγεία και η αξία της ανθρώπινης ζωής υπερβαίνουν την προσωρινή αναστάτωση και τις δυσκολίες που συνεπάγονται τα προληπτικά μέτρα. Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν και έκτακτα μέτρα. Όλα αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, ως κοινότητα!

Το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων, ήταν μια σωστή επιλογή και απόφαση. Δεν αρκεί όμως μόνο η θεσμοθέτηση. Το κύριο ζητούμενο είναι η εφαρμογή. Τα μέτρα που αποφασίστηκαν, όπως και όσα ακολουθήσουν, οφείλουν να εφαρμοστούν με ευλάβεια, χωρίς εγωισμό και ατομικιστικές επιλογές, αλλά με κατανόηση και ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι σε όποιες δυσκολίες ανακύψουν. Σε κάθε περίπτωση όμως, όταν το διακύβευμα είναι η δημόσια υγεία, δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή απέναντι σε παραβατικές επιλογές και αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Ας προσπαθήσουμε τις επόμενες μέρες, πιθανότατα και εβδομάδες, όλοι για το καλύτερο, όλοι μαζί για έναν βασικό στόχο: Κανένα κρούσμα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κανένα κρούσμα στις οικογένειές μας, κανένα κρούσμα σε όσους αγαπάμε, εργαζόμαστε και ζούμε μαζί!

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr