Διαμαρτυρία φοιτητών του ΠΑΜΑΚ κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης

Διαμαρτυρία φοιτητών του ΠΑΜΑΚ κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης

Την αντίθεσή τους στο νόμο του υπουργείου παιδείας που ψηφίστηκε πρόσφατα και ιδιαίτερα στις διατάξεις που αφορούν την επαγγελματική ισοδυναμία τίτλων σπουδών των κολλεγίων με των ΑΕΙ (άρθρο 50 ν. 4653/2020) και τη σύνδεση ποσοστού της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση αυτών, εξέφρασαν φοιτητές από το Ελευθεριακό Σχήμα Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

«Από την αξιολόγηση των σχολών θα εξαρτάται το 20% του ποσού της κρατικής επιχορήγησης που θα λαμβάνει κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα. Βασικά κριτήρια είναι οι δυνατότητες για την επαγγελματική αποκατάσταση που παρέχουν οι σχολές στους αποφοίτους τους, αλλά και η "υποδειγματική" κατάσταση σε αυτές. Ως φοιτητές του ΠΑΜΑΚ έχουμε την "τύχη" να βιώνουμε μια τέτοια κατάσταση, που συνεπάγεται, εκτός των άλλων, την καλλιέργεια του ανταγωνισμού μεταξύ των φοιτητών», ανέφεραν φοιτητές, οι οποίοι έστησαν μικροφωνική εγκατάσταση για να ενημερώσουν την πανεπιστημιακή κοινότητα.


«Σύντομα σχολές και τμήματα που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν σύμφωνα με τις προσταγές του κράτους κεφαλαίου θα υποχρηματοδοτούνται ή θα καταργούνται», επισήμαναν.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr