Τροπολογία: Κατάργηση της δυνατότητας ένταξης των αποφοίτων του Τμήματος Εκπ. και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΜΑΚ στον κλάδο Κοινωνικών Επιστημών

Τροπολογία: Κατάργηση της δυνατότητας ένταξης των αποφοίτων του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΜΑΚ στον κλάδο Κοινωνικών Επιστημών

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Τροπολογία για την αποκατάσταση της στρέβλωσης που έχει δημιουργηθεί με τις προσλήψεις των Κοινωνιολόγων στη δημόσια εκπαίδευση, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προτεινόμενη διάταξη κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας που εισάγεται σήμερα Τρίτη 21/01 στην Ολομέλεια της Βουλής, συνυπολογίζοντας πως με την εισαγωγή του μαθήματος της κοινωνιολογίας στην ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών και την εξέταση του μαθήματος αυτού πανελλαδικά στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, είναι αυξημένες οι απαιτήσεις για τους διδάσκοντες στο συγκεκριμένο μάθημα.


Η τροπολογία υπογράφεται από τους βουλευτές: Νίκο Φίλη, Μερόπη Τζούφη, Χριστόφορο Βερναρδάκη, Νατάσα Γκαρά, Κώστα Μάρκου, Ραλλία Χρηστίδου και Γιώργο Ψυχογιό.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις»

Θέμα: «Τροποποίηση του άρθρου 39 του ν. 3794/2009 (Α΄ 156)

Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με την προτεινόμενη διάταξη καταργείται η δυνατότητα ένταξης των αποφοίτων του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον κλάδο ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών (πρώην ΠΕ10 Κοινωνιολόγων). Η προτεινόμενη ρύθμιση είναι αναγκαία καθότι, όπως διαπιστώθηκε, στο πρόγραμμα σπουδών του συγκεκριμένου Τμήματος δεν περιλαμβάνεται επαρκής αριθμός μαθημάτων κοινωνιολογίας, ώστε να δικαιολογείται η απόδοση στους αποφοίτους της σχετικής ειδίκευσης. Ειδικότερα, με την εισαγωγή του μαθήματος της κοινωνιολογίας στην ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών και την εξέταση του μαθήματος αυτού πανελλαδικά στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, είναι αυξημένες οι απαιτήσεις για τους διδάσκοντες στο συγκεκριμένο μάθημα.

Β. ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

«Άρθρο …

1. Στη περίπτ. γ΄ της παρ. 2 του άρθρου 39 του ν. 3794/2009 (Α΄ 156) διαγράφονται οι λέξεις «του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και».

2. Η παρ. 1 του παρόντος άρθρου εφαρμόζεται και για τους υποψηφίους της προκήρυξης 2ΓΕ/2019 (τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ αρ. 46/24-12-2019).».

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr